Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy z nas lubi tortille, dlatego proponuję trochę inną niż zwykłe zwijane z pysznym farszem warzywnym z dodatkiem mięsa w aromatycznej przyprawie.
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2188
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 946
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23101
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2188
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 946
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23101
Składniki
1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą Gyros oraz solą. Dokładnie mieszamy i smażymy na rozgrzanym oleju.
2. Pomidora, obraną cebulę oraz ogórka kroimy w plasterki a paprykę w paseczki. 3. Dwie łyżki ketchupu mieszamy z dwiema łyżkami majonezu. 4. Placki tortilli rozkładamy, na każdym placku układamy plasterek sera topionego. 5. Smarujemy sosem i układamy mięso oraz warzywa.
6. Zawijamy tortille robiąc trójkąty złączając na środku. Odwracamy tak żeby łączenie było pod spodem i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
7. Każdy placek smarujemy cienko ketchupem i posypujemy żółty serem startym na tarce o dużych oczkach. 8. Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku 15 minut w 180°C.
9. Gotowe. 10. Smacznego.