Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny ,lekki torcik świąteczny, który będzie pięknie prezentował się na stole świątecznym
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 817
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 39
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 164
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 817
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 39
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 164
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek . Ubijamy pianę dodając stopniowo cukier łyżka po łyżce , aż cały się rozpuści . Olej mieszamy z żółtkami i dodajemy do piany ciągle ubijając. Wyłączamy mikser i dodajemy mąkę wymieszaną z kakao. Mieszamy delikatnie do połączenia i wykładamy do tortownicy 16 cm . Pieczemy około 30 minut do suchego patyczka w 175 stopniach . Środek to u mnie masa śmietankowa : 300 ml śmietanki 36 % 250 g mascarpone 3 łyżki cukru pudru Wszystko przekładamy do misy i kręcimy na gesty krem . Tynk : 200 g masła w temperaturze pokojowej 200 g mleka skondensowanego Masło ubijamy do białości, dodajemy małym strumieniem mleko skondensowane. Możemy dodać kilka kropel wybielacza żeby uzyskać piękna biel tynku.
Biszkopt kroimy na 3 blaty, przekładamy masą . Chłodzimy. Tynkujemy tort na 2 razy . Schładzamy , dekorujemy i gotowe ????