Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 47
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3576
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 127
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 853
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 47
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3576
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 127
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 853
Składniki
BISZKOPT :bialka ubic z dodatkiem soli,nadal ubujajac dodac wode i cukier.Zmiejszyc obroty i dodawac po jednym zoltku o raz ekstrakt waniliowy.Odstawic mikser i delikatnie mieszajac luzka dodawac po trochu make z pr.do pieczenia,Ciasto wylozyc do foremki o srednicy 28cm wylozonej papierem do pieczenia.Piec okolo 30 min w temperatuzre 160 c.
Rozmrozone trusawki zmiksowac.Smietane ubijac krotko na wolnych obrotach,dodawac stopniowo c puder i smietanfixy.Zwieszyc obroty i ubijac na sztywno.odlozyc dwie szlanki .Do reszty dodac truskawki i delikkatnie wymieszac.
Przestudzony biszkopt poroic na 3 czesci,Sropic soiem z cytryny,Przelozyc masa truskawkowa.Brzegi mocno posmarowac kremem.Gore poryc odlozonym kremem,do brzegow na okolo poprzyklejac podluzne biszkopty lub rurki.Na wierzchu ze swizych truskawek ulozyc dowolny wzor,przewiazac wstazka i schlodzic kilka godzin w lodowce.