Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny tort urodzinowy składający się z dwóch biszkoptów kakowych przeciętych na pół oraz mas o smaku cappuccino, brzoskwiń, nutella i cytryny. Nasączony syropem z brzoskwiń z dodatkiem spirytusu.
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 769
Dzisiaj dla wielbicieli placków ziemniaczanych, proste , szybkie i smaczne pl...
Odsłon: 31
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 87
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 769
Dzisiaj dla wielbicieli placków ziemniaczanych, proste , szybkie i smaczne pl...
Odsłon: 31
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 87
Składniki
Biszkopt Białka oddziel od żółtek. Ubij z cukrem dodaj żółtka, olej oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Tortownicę o średnicy 26 cm wyłóż papierem do pieczenia wylej ciasto i piecz około 25 minut w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu przetnij na pół Upiecz jeszcze jeden biszkopt według tego przepisu.
Masa Cytryny sparz zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Brzoskwinie wyjmij z syropu osącz na sicie, pokrój w drobną kostkę
Białka oddziel od żółtek Białka ubij z cukrem dodaj żółtka, misę z masą jajeczną umieść nad garnkiem z wrzącą wodą, masę nadal ubijaj nad parą aż cukier się rozpuści. Zdejmij masę i cały czas mieszaj do całkowitego wystygnięcia żeby się nie zważyła.
Miękkie masło utrzyj na puszystą masę dodajac pozwoli masę jajeczną. Następnie krem podziel na 4 części dodaj 1.Cappuccino 2.Brzoskwinie 3.Nutellą 4.Sok i skórkę z cytryny
Upieczone biszkopty przekrój na pół,nasącz syropem z brzoskwiń. Pierwszy blat biszkoptu posmaruj masą cappuccino, przykryj drugim blatem i posmaruj masą brzoskwiniową kolejny biszkopt i masą z nutellą (odłóż 5 łyżek do dekoracji) ostatni blat biszkoptu i krem cytrynowy, posmaruj nim wierzch i boki tortu Herbatniki pokrusz i rozdrobnij w blenderze obsyp boki tortu . Zostawiony krem z nutellą przełóż do rękawa cukierniczego i udekoruj dowolnie wierzch tortu. Wstaw do lodówki najlepiej na całą noc