Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to tort przygotowany na urodziny syna , był bardzo pyszny i zrobiony według własnego pomysłu , polecam
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1001
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4285
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 736
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1027
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3981
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 811
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1001
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4285
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 736
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1027
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3981
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 811
Składniki
Upiec dwa koła biszkoptowe jasne i kakaowe , (tortownica o srednicy 24 cm
Masa :zagotowac 1 szkl mleka z cukrem , w drugiej szkl, rozpuscic zółtka , budyń , mąkę . Gdy mleko z cukrem zacznie sie gotowac wlac reszte i mieszac az zrobi sie gęsty budyń . Utrzec masło dodac wystudzony krem , połączyc razem i gotowe
Bita smietana : 1 op bitej smietany sniezki przygotowac według przepisu na opakowaniu , dodac rozpuszczona wczesniej galaretkę zieloną lekko teżejąca połaczyc razem
wierzch : galaretki pomarańczowe rozpuscic jak na opakowaniu . galaretke żółta rozp , w połowie ilosci wody .Brzoskwinie wyciagnac z puszki aby nie były mokre
Całosc : od dołu biszkopt cienmy , na to masa budyniowa(1/3 zostawiamy na boki tortu) , biszkopt jasny , bita smietana z galaretką , na nią ułożyc delicje wierzchem do dołu , miedzy delicje dajemy pokrojone brzoskwinie , zalewamy najpierw zółtą galaretką , nastepnie pomarańczowe galaretki . Boki tortu smarujemy masą i ozdabiamy uprazonymi wczesniej płatkami migdałów i gotowe
SMACZNEGO