Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort urodzinowy Anny Starmach"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 239
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 239
Składniki
Białka ubij na sztywno, pod koniec ubijania dodaj cukier i cukier waniliowy, następnie pojedynczo dodawaj żółtka. Stopniowo dosypuj mąkę oraz migdały.
Masę mieszaj delikatnie łyżką. Całość przelej do wysmarowanej masłem i oprószonej mąką tortownicy. Piecz około 30-40 minut w temp. 180 stopni C.
Biszkopt ostudź i przekrój na trzy blaty. Serek mascarpone utrzyj z cukrem, dodaj ubitą śmietankę i konfiturę truskawkową. Truskawki pokrój w plasterki. Blat biszkoptowy przełóż na talerz, skrop sokiem z ananasów, ułóż na nim warstwę przekrojonych na pół truskawek i pokryj masą.
Przykryj drugim blatem skropionym sokiem, ułóż pokrojone brzoskwinie, dodaj masę. Połóż ostatni blat, udekoruj go masą i owocami. Tort schładzaj w lodówce.
• ok. 70 minut • dla 8-10 osób • cena porcji 4,5 zł
ANNA STARMACH. Gwiazda programów „MasterChef” i „Pyszne 25” co dwa tygodnie dzieli się z czytelniczkami SHOW swoimi najlepszymi przepisami.Źródło: Show