Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny tort, idealny na 10 urodziny Smakera :)
Wypieki z ciasta biszkoptowego mają duże zastosowanie w gospodarstwie domowym...
Odsłon: 22013
Ciasto tortowe, z nutą mięty.Ciasto z masą budyniową i pianką jogurtową. Cias...
Odsłon: 4889
Składniki
Biszkopt jasny: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy, stopniowo dodajemy cukier, a następnie żółtka, potem wodę i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy i wylewamy do tortownicy o średnicy 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 30 minut w temp. 180 stopni do suchego patyczka. Biszkopt ciemny: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy, stopniowo dodajemy cukier, po jednym żółtku, mąkę, proszek, amoniak i kakao, wszystko delikatnie mieszamy i wylewamy do tortownicy o średnicy 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 30 minut w temp. 180 stopni do suchego patyczka. Krem: Odlewamy szklankę mleka i rozpuszczamy w nim obie mąki i żółtka, pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym i na kipiące wlewamy powstały budyń, chwilę gotujemy i odstawiamy do wystudzenia. Ucieramy margarynę i dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Masę śmietanowa: Śmietanę 30 % ubijamy z cukrem pudrem i śmietan-fixem.
Przekładamy: Biszkopty przekrawamy na pół. Krem dzielimy na 3 części. Na spód dajemy biszkopt ciemny, smarujemy jedną częścią kremu, przekładamy biszkoptem jasnym, smarujemy połową masy śmietanowej, układamy pokrojone truskawki, smarujemy pozostałą masą śmietanową, przekładamy drugim biszkoptem ciemnym, smarujemy drugą częścią kremu, przekładamy drugim biszkoptem jasnym, po wierzchu i po bokach smarujemy trzecią częścią kremu , układamy truskawki i dowolną dekorację.
Przepisy Desery
Desery
Babka tulipan
Desery
Rogal-love ciasto drożdżowe z masłem orzechowym i migdałami
Desery
Babeczki kokosowe z raffaello
Desery
Kremowa rozkosz – tarta mascarpone z physalis
Babka tulipan
Babka Tulipan to ciasto, które masz ochotę przekroić jeszcze zanim się upiecz...
Odsłon: 1285
Rogal-love ciasto drożdżowe z masłem orzechowym i migdałami
Na święta rogale z migdałami i masłem orzechowym przygotowałam, które do tor...
Odsłon: 174