Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort przełożony pianką serową. Tort z dekoracją owocową i czekoladowym płotkiem.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 729
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22753
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15128
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4849
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45410
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 729
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22753
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15128
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4849
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45410
Składniki
biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Dodawać po żółtku, zmiksować. Na koniec przesiewać mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać, łopatką. Przelać do tortownicy 27 cm, wyłożonej papierem, tylko na dole. Piec ok.25 min. w 175 *.Po przestygnięciu, przekroić na trzy krążki.
Spód biszkoptu włożyć do tortownicy, zabezpieczając wyżej boki. Nasączyć połową musu.
pianka różowa- Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie, ostudzić do lekkiego tężenia.Zmiksować serek z tężejącymi galaretkami i wylać na blat biszkoptowy w tortownicy. Przykryć środkowym blatem i nasączyć resztą musu.
pianka zielona- Postąpić tak samo jak z poprzednią i wylać do tortownicy. Przykryć górnym blatem biszkoptowym i schłodzić, kilka godzin w lodówce.
Zdjąć obręcz z tortownicy. Ułożyć tort na paterze. Dobrze jest paterę zabezpieczyć na krawędziach.
Na śmietance ubić krem i śmietan-fix. Posmarować cały tort .Resztę zostawić na rozetki.
Z papieru wyciąć koło wielkości tortu. Złożyć trzy razy i zaznaczyć pola na dekorację.
Resztę kremu przełożyć do woreczka cukierniczego z ozdobną końcówką.Zrobić ozdobne pasy, na zaznaczonych miejscach, oraz wokół krawędzi tortu. W puste miejsca poukładać pokrojone owoce.
płotek czekoladowy - Polewę rozpuścić nad parą. Za pomocy rożka papierowego narysować polewą ,ozdoby na papierze w/g wzoru i schłodzić.
Delikatnie odkleić ozdoby i przykleić wokół tortu. Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie. Ostudzić do lekkiego tężenia i polać owoce.Tort przechowywać w lodówce.
Kroić ciepłym i ostrym nożem.