Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny .Polecam
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5058
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13621
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5888
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7701
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5058
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13621
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5888
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7701
Składniki
Jajka z cukrem ubijać 1 min odstawić na 10 min ,znów ubijać około 5 min .
Do ubitych jajek wsypać małymi porcjami mąkę z proszkiem ... wymieszać wlać do formy .
Włożyć do nagrzanego piekarnika. piec w tem180 stopni około 50 min(do suchego patyczka).
Wystudzić przekroić na 3 części. Każdy krążek biszkoptu nasączyć i posmarować powidłami.
Śmietanę ubić pod koniec dodać cukier.
Smarować śmietaną krążki biszkopta, na śmietanę układać owoce.
Posmarować boki i górę , udekorować owocami wg własnego pomysłu.