Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort z czerwonego aksamitu. ciasto malinowe ze śmietaną.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2280
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4371
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1293
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 271
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2280
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4371
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1293
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 271
Składniki
Mąkę przesiać do miski, dodać cukier, kakao, sodę, proszek do pieczenia. Ubij jajka w osobnej misce, dodaj śmietanę, olej roślinny, wymieszaj i dodaj do mąki. Wszystko dokładnie wymieszać do uzyskania gładkości, dodać barwnik, przykryć blachę papierem do pieczenia, wyłożyć ciasto. Piec przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Przygotuj śmietanę: ubij śmietanę z cukrem. Gotowe ciasto pokrój na dwie równe części. Posmaruj śmietaną i ułóż maliny.