Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort z czerwonego aksamitu. ciasto malinowe ze śmietaną.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 336
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 59
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 340
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 32214
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9100
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 336
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 59
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 340
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 32214
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9100
Składniki
Mąkę przesiać do miski, dodać cukier, kakao, sodę, proszek do pieczenia. Ubij jajka w osobnej misce, dodaj śmietanę, olej roślinny, wymieszaj i dodaj do mąki. Wszystko dokładnie wymieszać do uzyskania gładkości, dodać barwnik, przykryć blachę papierem do pieczenia, wyłożyć ciasto. Piec przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Przygotuj śmietanę: ubij śmietanę z cukrem. Gotowe ciasto pokrój na dwie równe części. Posmaruj śmietaną i ułóż maliny.