Do góry

Desery Przepis na:

Tort z czerwonego aksamitu. ciasto malinowe ze śmietaną.

Tort z czerwonego aksamitu. ciasto malinowe ze śmietaną.

Autor:

Przepisów i artykułów: 61 Ocena: 228

Dodano:

Odsłon: 852

Tort z czerwonego aksamitu. ciasto malinowe ze śmietaną.

Składniki

  • mąka - 300 g
  • cukier - 300 g
  • olej roślinny - 150 g
  • śmietana - 250 g
  • jajka - 3 szt.
  • kakao - 2 łyżki. l
  • soda - 1 łyżeczka
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • czerwony kolor żywności - 5 g
  • wanilina
  • śmietana: śmietana - 380 gr. cukier -180 g. świeże maliny krople czekolady
> 6 os. 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama
Tort z czerwonego aksamitu. ciasto malinowe ze śmietaną.

Przygotowanie

  1. Mąkę przesiać do miski, dodać cukier, kakao, sodę, proszek do pieczenia. Ubij jajka w osobnej misce, dodaj śmietanę, olej roślinny, wymieszaj i dodaj do mąki. Wszystko dokładnie wymieszać do uzyskania gładkości, dodać barwnik, przykryć blachę papierem do pieczenia, wyłożyć ciasto. Piec przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Przygotuj śmietanę: ubij śmietanę z cukrem. Gotowe ciasto pokrój na dwie równe części. Posmaruj śmietaną i ułóż maliny.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń