Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny torcik na urodziny i nie tylko... Kremy co prawda z torebki ale i tak smaczne ;)
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 31093
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9677
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2167
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4165
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 880
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 31093
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9677
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2167
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4165
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 880
Składniki
Upiec biszkopty, ja piekłam dzień wcześniej. Krem czekoladowy przygotować wg. przepisu i przełożyć pierwszą częścią ciasta ciemnego na krem nałożyć pokrojone w kostkę brzoskwinie. Następnie jasny biszkopt i kolejna porcja kremu z brzoskwiniami, na to drugi ciemny biszkopt i krem waniliowy. Wierzch i boki wygładzić kremem waniliowym i udekorować według uznania.
Biszkopty można nasączyć ponczem przygotowanym z przegotowanej wody, cukru i soku z cytryny.