Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny torcik na urodziny i nie tylko... Kremy co prawda z torebki ale i tak smaczne ;)
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Upiec biszkopty, ja piekłam dzień wcześniej. Krem czekoladowy przygotować wg. przepisu i przełożyć pierwszą częścią ciasta ciemnego na krem nałożyć pokrojone w kostkę brzoskwinie. Następnie jasny biszkopt i kolejna porcja kremu z brzoskwiniami, na to drugi ciemny biszkopt i krem waniliowy. Wierzch i boki wygładzić kremem waniliowym i udekorować według uznania.
Biszkopty można nasączyć ponczem przygotowanym z przegotowanej wody, cukru i soku z cytryny.