Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 5906
Dodano: 25.05.2013
Odsłon: 6669
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Upiec biszkopty, ja piekłam dzień wcześniej.
Przepis na biszkopt podałam już kiedyś do komentarza... https://smaker.pl/przepis-sernik-przekladany-z-owocami,60100.html
Krem kawowy:
Żółtka z cukrem wymieszać mikserem (wymieszać nie ubić) dodać mąkę.
Do masy wlać zaparzoną kawę. Dokładnie wymieszać, gotować na małym ogniu często mieszając. Wystudzić.
Kostkę Kasi utrzeć, dodawać stopniowo wystudzony krem kawowy.
Przygotowanym kremem przekładać nasączone ponczem biszkopty
Poncz:
1szkl. wody, 4łyżki cukru, sok z połowy cytryny (przegotować i wystudzić)
Dodatkowo każdy biszkopt posmarowałam dżemem malinowym
Ja na wierzch użyłam gotowego kremu waniliowego przygotowanego wg. przepisu..
Udekorować wg. uznania.
Smacznego:)
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

grazka950 27 maja 2013Zgłoś do usunięcia
czy tą kawę wlewamy razem z fusami?jak długo to gotować-aż do zgęstnienia? Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

kstr54 26 maja 2013Zgłoś do usunięcia
....a to juz zmienia postac rzeczy!!!przepis jasny i konkretny! dzieki2 Kto głosował? | Odpowiedz

kstr54 25 maja 2013Zgłoś do usunięcia
szybko to mozna pchly lapac! znasz to przyslowie???, moglas sie przylozyc troche,to nic nie kosztuje, a elegancko wyglada nie interesuja mnie takie sztucznoszci,pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz