Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8235
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 445
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8235
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 445
Składniki
CIASTO; W jednym naczyniu połączyć; przesianą mąkę, kakao, sodę, proszek do pieczenia. Cukru nie dajemy. W innym naczyniu ; wymieszać maślankę, olej, jajka dodać cukier i wymieszać mikserem na wolnych obrotach. Do wymieszanych mokrych składników dodajemy suche i mieszamy mikserem krótko, tylko do połączenia się składników. Następnie powoli wlewamy gorącą kawę mieszając już szpatułką. pieczemy w 180* 40-50 minut. Albo do suchego patyczka.
KREM; W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę, kakao, wodę, wódkę. Żółtka ubić z połową cukru do białości. Białka także należy ubić z drugą połową cukru na sztywną pianę. Rozpuszczone składniki wlewamy stopniowo do masy z żółtek aż do całkowitego połączenia. Białka dodajemy powoli do masy, delikatnie mieszając. Kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy do niej masę i mieszamy szpatułką żeby nie było białych smug. Krem umieszczamy w lodówce. Dekorujemy tort.