Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torcik wyszedł pyszny,wersja dla dzieci bez alkoholu.Bardzo polecam:)
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 157
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 85
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 157
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 85
Składniki
Mleko zagotować z cukrem.Na gotujące wsypywać stopniowo kaszkę ciągle mieszając by nie zrobiły się grudki. Do gorącej dac kostkę masła i dobrze wymieszać. Podzielić na dwie części.Do wystudzonej pierwszej części dać sok z cytryny,otartą skórkę i ajerkoniak.Zmiksować. Na spód kwadratowej tortownicy wyłożyć biszkopty oraz pierwszą masę. Na masę wyłożyć drugą warstwę biszkoptów.
Do drugiej masy wlać likier kawowy i zmiksować. Masę wyłożyć na drugą warstwę biszkoptów i dać do lodówki by masy stężały.
Na wierzch ułożyć całe winogrona i zalać dobrze tężejącymi galaretkami rozpuszczonymi w 700ml wody. Dać do lodówki najlepiej na noc.
Smacznego życzę!