Do góry

Desery Przepis na:

Tort z masą z kaszki kukurydzianej, adwokata i likieru kawowego,z winogronami i galaretki.

Tort z masą z kaszki kukurydzianej, adwokata i likieru kawowego,z winogronami i galaretki.

Autor:

Przepisów i artykułów: 763 Ocena: 14533

Dodano:

Odsłon: 1174

Torcik wyszedł pyszny,wersja dla dzieci bez alkoholu.Bardzo polecam:)

Składniki

  • mleko 2 % 1l
  • kaszka kukurydziana 12 kopiastych łyżek
  • cukier 4 łyżki
  • biszkopty podłużne 2 paczki po 135g.
  • ajerkoniak 100ml
  • likier kawowy 100ml
  • masło 1 kostka
  • skórka z cytryny oraz sok
  • galaretka agrestowa 2 op.
  • winogrona zielone
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mleko zagotować z cukrem.Na gotujące wsypywać stopniowo kaszkę ciągle mieszając by nie zrobiły się grudki.
    Do gorącej dac kostkę masła i dobrze wymieszać.
    Podzielić na dwie części.Do wystudzonej pierwszej części dać sok z cytryny,otartą skórkę i ajerkoniak.Zmiksować.
    Na spód kwadratowej tortownicy wyłożyć biszkopty oraz pierwszą masę.
    Na masę wyłożyć drugą warstwę biszkoptów.

  2. Do drugiej masy wlać likier kawowy i zmiksować.
    Masę wyłożyć na drugą warstwę biszkoptów i dać do lodówki by masy stężały.

  3. Na wierzch ułożyć całe winogrona i zalać dobrze tężejącymi galaretkami rozpuszczonymi w 700ml wody.
    Dać do lodówki najlepiej na noc.

  4. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń