Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na słodką przekąskę do kawy z dużą ilością owoców
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie wody i odstawiamy do napęcznienia, następnie rozpuszczamy ją w kąpieli wodnej. Do rozpuszczonej żelatyny dodajemy łyżkę śmietany i dokładnie mieszamy. Śmietanę z żelatyną dodajemy do reszty ubitej kremówki. Masę śmietanową łączymy z serkiem mascarpone i chwilę razem miksujemy.
Truskawki myjemy i kroimy na połówki. Kiwi obieramy i kroimy w półplasterki. Nektarynkę obieramy i kroimy na kawałki.
Jeden blat smarujemy kremem i przykrywamy drugim blatem. Na wierzchu układamy owoce według uznania. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny.