Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na słodką przekąskę do kawy z dużą ilością owoców
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 225
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4518
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12242
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6942
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5662
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 225
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4518
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12242
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6942
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5662
Składniki
Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie wody i odstawiamy do napęcznienia, następnie rozpuszczamy ją w kąpieli wodnej. Do rozpuszczonej żelatyny dodajemy łyżkę śmietany i dokładnie mieszamy. Śmietanę z żelatyną dodajemy do reszty ubitej kremówki. Masę śmietanową łączymy z serkiem mascarpone i chwilę razem miksujemy.
Truskawki myjemy i kroimy na połówki. Kiwi obieramy i kroimy w półplasterki. Nektarynkę obieramy i kroimy na kawałki.
Jeden blat smarujemy kremem i przykrywamy drugim blatem. Na wierzchu układamy owoce według uznania. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny.