Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 110 Ocena: 460
Dodano: 21.03.2021
Odsłon: 616
5-6 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie wody i odstawiamy do napęcznienia, następnie rozpuszczamy ją w kąpieli wodnej. Do rozpuszczonej żelatyny dodajemy łyżkę śmietany i dokładnie mieszamy. Śmietanę z żelatyną dodajemy do reszty ubitej kremówki. Masę śmietanową łączymy z serkiem mascarpone i chwilę razem miksujemy.
Truskawki myjemy i kroimy na połówki. Kiwi obieramy i kroimy w półplasterki. Nektarynkę obieramy i kroimy na kawałki.
Jeden blat smarujemy kremem i przykrywamy drugim blatem. Na wierzchu układamy owoce według uznania. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Docherro 21 marcaZgłoś do usunięcia
Pyszny i piękny torcik:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Dariusz-D 21 marcaZgłoś do usunięcia
Piękny tortTo u Pani już naprawdę wiosna...
Mam nadzieję , że nie tylko kulinarnie :-)
0 Kto głosował? | Odpowiedz