Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort z owocami leśnymi"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 187
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 187
Składniki
czas ok. 60 min; porcja – 310 kcal, cena 2 zł
Krok pierwszy
Białka ubij z 12 dag cukru. Dalej ubijając, dodawaj żółtka, przesianą mąkę oraz skórkę z połowy cytryny. Ciasto wyłóż na pokrytą pergaminem blachę. Piecz w temp. 180 st. około 15 minut, ostudź.
Krok drugi
Biszkopt posmaruj dżemem, pokrój na 4 paski. Ubij 200 ml kremówki. Żelatynę rozpuść w 100 ml wody. Połącz z kremówką. Ser utrzyj z resztą cukru i sokiem z cytryny. Wmieszaj do sera.
Krok trzeci
Każdy pasek posmaruj przygotowanym kremem serowo-śmietanowym. Pierwszy pasek zroluj, ustaw pionowo na środku tortownicy. Owiń kolejnym paskiem z kremem. Postępuj tak do wyczerpania składników.
Krok czwarty
Resztę kremówki ubij z cukrem waniliowym. Posmaruj wierzch oraz boki tortu. Owoce opłucz i osusz. Galaretkę tortową przygotuj wg przepisu. Owoce rozłóż na torcie, zalej tężejącą galaretką. Zastudź.Źródło: Świat kobiety