Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
DOSTAŁAM TEN PRZEPIS OD MOJEJ PRZYJACIÓŁKI , BARDZO MI SMAKOWAŁ I DLATEGO CHCE SIĘ NIM Z WAMI PODZIELIĆ
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 12
Piernik długo dojrzewający przełożony konfiturą ze śliwek, w polewie czekolad...
Odsłon: 23
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 15
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1040
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 516
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 12
Piernik długo dojrzewający przełożony konfiturą ze śliwek, w polewie czekolad...
Odsłon: 23
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 15
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1040
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 516
Składniki
WYKONANIE
Drożdze rozpuścić w ciepłym mleku z 4 łyżkami cukru. Dodać żółtka,miękką margarynę i mąkę.Wyrobić ciasto, podzielić ja na trzy częsci.
Każdą częsc rozwałkować i przełożyć sparzonymi mlekiem orzechami wymieszanymi z 200g cukru.
Ciasto połóżyć na blasze wysmarowanej tłuszczem i zostawić na 12 godz i upiec