Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
DOSTAŁAM TEN PRZEPIS OD MOJEJ PRZYJACIÓŁKI , BARDZO MI SMAKOWAŁ I DLATEGO CHCE SIĘ NIM Z WAMI PODZIELIĆ
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 79
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 79
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
WYKONANIE
Drożdze rozpuścić w ciepłym mleku z 4 łyżkami cukru. Dodać żółtka,miękką margarynę i mąkę.Wyrobić ciasto, podzielić ja na trzy częsci.
Każdą częsc rozwałkować i przełożyć sparzonymi mlekiem orzechami wymieszanymi z 200g cukru.
Ciasto połóżyć na blasze wysmarowanej tłuszczem i zostawić na 12 godz i upiec