Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczny deser. Polecam.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 252
Królowa grilla :)
Odsłon: 60
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 57
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 62
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 213
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 252
Królowa grilla :)
Odsłon: 60
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 57
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 62
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 213
Składniki
Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na kwadraty o boku około 10 cm.. Brzegi kwadratów posmarować białkiem. Na środek każdego kwadratu nałożyć drobno pokrojone jabłko wymieszane z cynamonem, miodem i rodzynkami. Sklejać trójkąty dociskając widelcem brzegi. Lekko ponacinać wierzch ciasteczek. Następnie posmarować je żółtkiem. Piec w nagrzanym do 220 st. C piekarniku przez 12-14 minut, aż do zrumienienia. Po wystudzeniu przyprószyć cukrem pudrem.