Do góry

Desery Przepis na:

Trójkąty z ciasta francuskiego

Trójkąty z ciasta francuskiego

Autor:

Przepisów i artykułów: 379 Ocena: 4642

Dodano:

Odsłon: 743

Szybki i smaczny deser. Polecam.

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 białko + 1 żółtko
  • 1 średnie jabłko
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1-2 łyżki miodu
  • 1/2 szkl. rodzynek
  • 2-3 łyżki cukru pudru
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Trójkąty z ciasta francuskiego

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na kwadraty o boku około 10 cm.. Brzegi kwadratów posmarować białkiem. Na środek każdego kwadratu nałożyć drobno pokrojone jabłko wymieszane z cynamonem, miodem i rodzynkami. Sklejać trójkąty dociskając widelcem brzegi. Lekko ponacinać wierzch ciasteczek. Następnie posmarować je żółtkiem. Piec w nagrzanym do 220 st. C piekarniku przez 12-14 minut, aż do zrumienienia. Po wystudzeniu przyprószyć cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń