Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczny deser. Polecam.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4148
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 329
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1139
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4148
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 329
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1139
Składniki
Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na kwadraty o boku około 10 cm.. Brzegi kwadratów posmarować białkiem. Na środek każdego kwadratu nałożyć drobno pokrojone jabłko wymieszane z cynamonem, miodem i rodzynkami. Sklejać trójkąty dociskając widelcem brzegi. Lekko ponacinać wierzch ciasteczek. Następnie posmarować je żółtkiem. Piec w nagrzanym do 220 st. C piekarniku przez 12-14 minut, aż do zrumienienia. Po wystudzeniu przyprószyć cukrem pudrem.