Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 448 Ocena: 6500
Dodano: 22.02.2020
Odsłon: 7661
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na kwadraty o boku około 10 cm.. Brzegi kwadratów posmarować białkiem. Na środek każdego kwadratu nałożyć drobno pokrojone jabłko wymieszane z cynamonem, miodem i rodzynkami. Sklejać trójkąty dociskając widelcem brzegi. Lekko ponacinać wierzch ciasteczek. Następnie posmarować je żółtkiem. Piec w nagrzanym do 220 st. C piekarniku przez 12-14 minut, aż do zrumienienia. Po wystudzeniu przyprószyć cukrem pudrem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

fafiatko 24 lutego 2020Zgłoś do usunięcia
Pysznosci! nie ma jak domowe ciasteczka! Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Agusiowesmakolyki 22 lutego 2020Zgłoś do usunięcia
Super :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 22 lutego 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszny i śliczny deserek:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz