Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki deser z serkiem mascarpone. Tylko kilka składników! Bardzo prosty przepis z dodatkiem mango.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 103
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31259
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 406
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 103
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31259
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 406
Składniki
Mango rozmrażamy w rondelku. Wystudzone owoce miksujemy na puree i mieszamy z serkiem mascarpone.
Czekoladę kruszymy i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. W roztopionej czekoladzie maczamy ziarna popcornu i układamy je na talerzu wyłożonym papierem do pieczenia. Wkładamy do lodówki na godzinę.
Na dnie i brzegach pucharków układamy biszkopty. Następnie dodajemy krem z mango. Całość dekorujemy czekoladowym popcornem. Smacznego!