Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki deser z serkiem mascarpone. Tylko kilka składników! Bardzo prosty przepis z dodatkiem mango.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5600
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1084
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12169
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5156
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1520
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5600
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1084
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12169
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5156
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1520
Składniki
Mango rozmrażamy w rondelku. Wystudzone owoce miksujemy na puree i mieszamy z serkiem mascarpone.
Czekoladę kruszymy i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. W roztopionej czekoladzie maczamy ziarna popcornu i układamy je na talerzu wyłożonym papierem do pieczenia. Wkładamy do lodówki na godzinę.
Na dnie i brzegach pucharków układamy biszkopty. Następnie dodajemy krem z mango. Całość dekorujemy czekoladowym popcornem. Smacznego!