Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki deser z serkiem mascarpone. Tylko kilka składników! Bardzo prosty przepis z dodatkiem mango.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 54
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 168
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 88
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 154
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 54
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 168
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 88
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 154
Składniki
Mango rozmrażamy w rondelku. Wystudzone owoce miksujemy na puree i mieszamy z serkiem mascarpone.
Czekoladę kruszymy i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. W roztopionej czekoladzie maczamy ziarna popcornu i układamy je na talerzu wyłożonym papierem do pieczenia. Wkładamy do lodówki na godzinę.
Na dnie i brzegach pucharków układamy biszkopty. Następnie dodajemy krem z mango. Całość dekorujemy czekoladowym popcornem. Smacznego!