Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki deser z serkiem mascarpone. Tylko kilka składników! Bardzo prosty przepis z dodatkiem mango.
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 195
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 31
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17428
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 195
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 31
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17428
Składniki
Mango rozmrażamy w rondelku. Wystudzone owoce miksujemy na puree i mieszamy z serkiem mascarpone.
Czekoladę kruszymy i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. W roztopionej czekoladzie maczamy ziarna popcornu i układamy je na talerzu wyłożonym papierem do pieczenia. Wkładamy do lodówki na godzinę.
Na dnie i brzegach pucharków układamy biszkopty. Następnie dodajemy krem z mango. Całość dekorujemy czekoladowym popcornem. Smacznego!