Do góry

Desery Przepis na:

TRUFLE CYNAMONOWE

TRUFLE CYNAMONOWE

Autor:

Przepisów i artykułów: 220 Ocena: 7915

Dodano:

Odsłon: 8950

Wspaniały przysmak z nutką alkoholu i tym razem cynamonu.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
TRUFLE CYNAMONOWE

Przygotowanie

  1. Czekolady połamać i rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać cynamon, miód, kremówkę i miękkie masło. Całość utrzeć na gładki krem. Wlać wódkę i delikatnie wymieszać, aby cały alkohol dobrze połączył się z masą. Wstawić do lodówki na ok.50 minut. Masa powinna być twarda, ale nie sztywna. Po wyjęciu z lodówki formować kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczać w kakao i wiórkach kokosowych. Wstawić do lodówki. SMACZNEGO!

  2. Do masy można zamiast wódki dać rum. Można też włożyć połówkę orzeszka ziemnego i obtoczyć trufle w w zmielonych orzechach. Z podanych składników wychodzi ok.25 sztuk.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń