Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały przysmak z nutką alkoholu i tym razem cynamonu.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5021
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13565
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5881
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7641
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5021
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13565
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5881
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7641
Składniki
Czekolady połamać i rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać cynamon, miód, kremówkę i miękkie masło. Całość utrzeć na gładki krem. Wlać wódkę i delikatnie wymieszać, aby cały alkohol dobrze połączył się z masą. Wstawić do lodówki na ok.50 minut. Masa powinna być twarda, ale nie sztywna. Po wyjęciu z lodówki formować kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczać w kakao i wiórkach kokosowych. Wstawić do lodówki. SMACZNEGO!
Do masy można zamiast wódki dać rum. Można też włożyć połówkę orzeszka ziemnego i obtoczyć trufle w w zmielonych orzechach. Z podanych składników wychodzi ok.25 sztuk.