Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Intensywnie czekoladowe i rozpływające się w ustach
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8632
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3060
Polecam.
Odsłon: 1856
Polecam.
Odsłon: 538
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8632
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3060
Polecam.
Odsłon: 1856
Polecam.
Odsłon: 538
Składniki
Czekoladę połam na kawałki i umieść w misce razem z masłem Śmietankę z cukrem podgrzej prawie do momentu wrzenia Wlej do miski z czekoladą i odstaw na kilka minut Wymieszaj całość aż wszystko się rozpuści * Gdyby czekolada nie chciała się do końca rozpuścić podgrzej ją w kąpieli wodnej. Wstaw do lodówki na kilka godzin Dobrze stężałą masę nabieraj za pomocą małej łyżeczki i formuj szybko w dłoniach kulki Obtocz w kakao Wstaw do lodówki do ponownego stężenia Przechowuj w lodówce do czasu podania (trufle szybko się topią!)