Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Intensywnie czekoladowe i rozpływające się w ustach
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 88
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 88
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Składniki
Czekoladę połam na kawałki i umieść w misce razem z masłem Śmietankę z cukrem podgrzej prawie do momentu wrzenia Wlej do miski z czekoladą i odstaw na kilka minut Wymieszaj całość aż wszystko się rozpuści * Gdyby czekolada nie chciała się do końca rozpuścić podgrzej ją w kąpieli wodnej. Wstaw do lodówki na kilka godzin Dobrze stężałą masę nabieraj za pomocą małej łyżeczki i formuj szybko w dłoniach kulki Obtocz w kakao Wstaw do lodówki do ponownego stężenia Przechowuj w lodówce do czasu podania (trufle szybko się topią!)