Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie maleństwa do popołudniowej kawy. Przygotować trzeba przed południem :)
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8644
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3066
Polecam.
Odsłon: 1863
Polecam.
Odsłon: 544
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8644
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3066
Polecam.
Odsłon: 1863
Polecam.
Odsłon: 544
Składniki
Śmietanę zagotować i gotować jeszcze przez chwilę na małym ogniu. Do śmietany wsypać herbatę i parzyć 5 minut. Następnie śmietanę przecedzić, listki herbaciane mocno odcisnąć.
Śmietanę znowu podgrzać i rozpuścić w niej połamaną na kawałki czekoladę. Wymieszać dokładnie i odstawić na 1,5 godziny, żeby śmietana osiągnęła temperaturę pokojową.
Po tym czasie dodać masło i całość dokładnie, ale krótko utrzeć. Masę truflową wyciskać szprycą do małych papilotek i udekorować posypką. Wstawić do lodówki, żeby masa zastygła. Smacznego :)