Do góry

Desery Przepis na:

Trufle marcepanowo-rumowe z dodatkiem suszonych i kandyzowanych owoców.

Trufle marcepanowo-rumowe z dodatkiem suszonych i kandyzowanych owoców.

Autor:

Przepisów i artykułów: 816 Ocena: 15697

Dodano:

Odsłon: 316

Trufelki wyszły przesmaczne,czuć kawałeczki owoców,oraz zapach rumu. Serdecznie polecam:)

Składniki

  • marcepan 20dkg
  • herbatniki 160g
  • Figi suszone 10dkg
  • śliwki suszone 10dkg
  • rodzynki 10dkg
  • papaja kandyzowana 10dkg
  • kokos 10dkg
  • rum 70-80ml
  • wiórki czekoladowe
  • Kakao
  • dżem truskawkowy 2 łyżki
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Herbatniki zblendować.
    Owoce suszone, kandyzowane i marcepan drobno posiekać.
    Dodać do zblendowanych herbatników.
    Dodać dżem,rum,kokos i wyrobić masę.Gdy jest za gęsta można dodać dżem lub rum,masa ma być taka by dało się formować kulki.

    Ręce moczymy w wodzie przed każdym formowaniem kulki,obtaczamy w kokosie,kakao lub wiórkach czekoladowych.

    Dać na godz.do lodówki.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (21)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń