Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne czekoladki, idealne do popołudniowej kawy...
W rondelku rozpuścić masło, dodać śmietanę, wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z ognia i dodać czekoladę. Po 2 minutach wymieszać. (W razie gdyby masa się rozwarstwiła, dodać trochę gorącej kremówki i ciągle mieszając podgrzać, aż masa zrobi się jednolita.)
Dodać esencję migdałową, migdały i alkohol. Wymieszać, zostawić do ostygnięcia , wstawić do zamrażalnika na godzinę.
Z masy formować kulki, wstawić na 30 minut do zamrażalnika i oblewać roztopioną na parze czekoladą. (można je ozdobić migdałami w całości) Wstawić na jakiś czas do lodówki. Smacznego!
(Przepis pochodzi z książki "Czekoladowy świat", ale trochę go zmodyfikowałam).
Maj, 2010r.
Uwielbiam wszystko, co jest czekoladowe i słodkie. Jednak nie można przesadza...
Odsłon: 5886
Chińska sałatka szparagowa powstała w wyniku poszukiwania nowego sposobu na p...
Odsłon: 6
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 13
Pyszna sałatka którą bardzo lubi moja córka chodź nie jest wegetarianką bard...
Odsłon: 60
Ciasto przekładaniec to ciasto bez pieczenia. Ciasto bardzo proste , smaczne...
Odsłon: 211
Moje dzisiejsze kotlety schabowe to kotlety z pieczarkami i serem. Kotleciki...
Odsłon: 164
Chińska sałatka szparagowa powstała w wyniku poszukiwania nowego sposobu na p...
Odsłon: 6
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 13
Pyszna sałatka którą bardzo lubi moja córka chodź nie jest wegetarianką bard...
Odsłon: 60
Ciasto przekładaniec to ciasto bez pieczenia. Ciasto bardzo proste , smaczne...
Odsłon: 211
Moje dzisiejsze kotlety schabowe to kotlety z pieczarkami i serem. Kotleciki...
Odsłon: 164
Składniki
W rondelku rozpuścić masło, dodać śmietanę, wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z ognia i dodać czekoladę. Po 2 minutach wymieszać. (W razie gdyby masa się rozwarstwiła, dodać trochę gorącej kremówki i ciągle mieszając podgrzać, aż masa zrobi się jednolita.)
Dodać esencję migdałową, migdały i alkohol. Wymieszać, zostawić do ostygnięcia , wstawić do zamrażalnika na godzinę.
Z masy formować kulki, wstawić na 30 minut do zamrażalnika i oblewać roztopioną na parze czekoladą. (można je ozdobić migdałami w całości) Wstawić na jakiś czas do lodówki. Smacznego! (Przepis pochodzi z książki "Czekoladowy świat", ale trochę go zmodyfikowałam). Maj, 2010r.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto przekładaniec
Desery
Ciasto toffi ze słonecznikiem
Desery
Ciasto z masłem orzechowym
Desery
Ciasto Mleczna Kanapka
Ciasto przekładaniec
Ciasto przekładaniec to ciasto bez pieczenia. Ciasto bardzo proste , smaczne...
Odsłon: 211
Ciasto toffi ze słonecznikiem
Pyszne ciasto o smaku toffi biszkopt oraz krem , nasączone naparem z kawy pos...
Odsłon: 208