Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne czekoladki, idealne do popołudniowej kawy...
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 226
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104556
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 345
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9069
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 226
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104556
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 345
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9069
Składniki
W rondelku rozpuścić masło, dodać śmietanę, wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z ognia i dodać czekoladę. Po 2 minutach wymieszać. (W razie gdyby masa się rozwarstwiła, dodać trochę gorącej kremówki i ciągle mieszając podgrzać, aż masa zrobi się jednolita.)
Dodać esencję migdałową, migdały i alkohol. Wymieszać, zostawić do ostygnięcia , wstawić do zamrażalnika na godzinę.
Z masy formować kulki, wstawić na 30 minut do zamrażalnika i oblewać roztopioną na parze czekoladą. (można je ozdobić migdałami w całości) Wstawić na jakiś czas do lodówki. Smacznego! (Przepis pochodzi z książki "Czekoladowy świat", ale trochę go zmodyfikowałam). Maj, 2010r.