Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Trufle z likierem i nutą mięty"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 34
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 99
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 302
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 34
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 99
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 302
Składniki
W kąpieli wodnej rozpuszczam czekoladę. Stopniowo dodaję masło, mieszam. Gdy czekolada połączy się z masłem, wlewam śmietankę i wsypuję pokruszone na pył herbatniki. Następnie wlewam likier, krople miętowe i dodaję wydrążone ziarenka z wanilii, dokładnie mieszam.
Wstawiam masę do lodówki, żeby solidnie się schłodziła i stężała. Potem nabieram masę łyżeczką, formuję w dłoniach kulki i mocno obtaczam je w wysypanym na talerzyk gorzkim kakao.
Aksamitne i orzeźwiające dzięki mięcie. Przechowuje się je w pojemniku w lodówce do 2 tygodni, ale na ogół szybciej znikają. Agata Skiba z ŁabędziowaŹródło: Kobieta i życie