Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Trufle z likierem i nutą mięty"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 30
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 112
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 700
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 78
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 30
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 112
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 700
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 78
Składniki
W kąpieli wodnej rozpuszczam czekoladę. Stopniowo dodaję masło, mieszam. Gdy czekolada połączy się z masłem, wlewam śmietankę i wsypuję pokruszone na pył herbatniki. Następnie wlewam likier, krople miętowe i dodaję wydrążone ziarenka z wanilii, dokładnie mieszam.
Wstawiam masę do lodówki, żeby solidnie się schłodziła i stężała. Potem nabieram masę łyżeczką, formuję w dłoniach kulki i mocno obtaczam je w wysypanym na talerzyk gorzkim kakao.
Aksamitne i orzeźwiające dzięki mięcie. Przechowuje się je w pojemniku w lodówce do 2 tygodni, ale na ogół szybciej znikają. Agata Skiba z ŁabędziowaŹródło: Kobieta i życie