Do góry

Desery Przepis na:

Truskawki w galaretkach.

Truskawki w galaretkach.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1515 Ocena: 20404

Dodano:

Odsłon: 540

Polecam deser, świeże truskawki w galaretkach.

Składniki

  • galaretka o smaku maliny
  • galaretka o smaku cytryny
  • galaretka o smaku truskawki
  • galaretka o smaku agrestu
  • truskawki bez szypułek 30 dag
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W miseczce zalewamy 250 ml. wrzącą wodą galaretkę malinową, dobrze mieszamy i czekamy aż lekko zacznie być o konsystencji kisielu. W salaterce w której będziemy robić nasz deser truskawkowy wykładamy wcześniej umytymi i pokrojonymi w plasterki truskawkami dno salaterki, delikatnie polewamy (stygnącą galaretką) łyżką plasterki truskawek i wkładamy do lodówki żeby szybciej zastygły i przywarły do dna salaterki. Gdy galaretka którą studzimy będzie miała konsystencję kisielu to powoli wlewamy na zastygnięte plasterki na dnie salaterki, po zalaniu wstawiamy do lodówki żeby zastygło a w między czasie wrzątkiem (250 ml.) wody zalewamy cytrynową galaretkę i postępujemy tak samo jak z pierwszą warstwą i tak po kolei układamy warstwy plasterków truskawek zalewając galaretką.

  2. Po całkowitym zastygnięciu, po kilku godzinach w lodówce wykładamy nasz deser truskawkowo galaretkowy na talerzyk podważając delikatnie i odcięcie brzegów deseru nożem po obwodzie naszej salaterki.


  3. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń