Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam deser, świeże truskawki w galaretkach.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1164
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 129
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 447
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 68
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1164
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 129
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 447
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 68
Składniki
W miseczce zalewamy 250 ml. wrzącą wodą galaretkę malinową, dobrze mieszamy i czekamy aż lekko zacznie być o konsystencji kisielu. W salaterce w której będziemy robić nasz deser truskawkowy wykładamy wcześniej umytymi i pokrojonymi w plasterki truskawkami dno salaterki, delikatnie polewamy (stygnącą galaretką) łyżką plasterki truskawek i wkładamy do lodówki żeby szybciej zastygły i przywarły do dna salaterki. Gdy galaretka którą studzimy będzie miała konsystencję kisielu to powoli wlewamy na zastygnięte plasterki na dnie salaterki, po zalaniu wstawiamy do lodówki żeby zastygło a w między czasie wrzątkiem (250 ml.) wody zalewamy cytrynową galaretkę i postępujemy tak samo jak z pierwszą warstwą i tak po kolei układamy warstwy plasterków truskawek zalewając galaretką.
Po całkowitym zastygnięciu, po kilku godzinach w lodówce wykładamy nasz deser truskawkowo galaretkowy na talerzyk podważając delikatnie i odcięcie brzegów deseru nożem po obwodzie naszej salaterki.
Smacznego :)