Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnące truskawki z bitą śmietaną to najprostszy letni deser uwielbiany przez dzieci i dorosłych. Zrobimy go w 15 minut, przełożymy do pięknych pucharków, będzie wyglądał elegancko i smakował nadzwyczajnie.
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2395
Talerz kukurydziany ozdobiony sałatą, pomidorami, cebulką oraz natką to smako...
Odsłon: 65
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 313
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2395
Talerz kukurydziany ozdobiony sałatą, pomidorami, cebulką oraz natką to smako...
Odsłon: 65
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 313
Składniki
Truskawki myjemy,pozbawiamy szypułek, osuszamy i kroimy na małe kawałki (lub na połówki jeśli są mniejsze), posypujemy cukrem i odkładamy na bok. Zostawiamy 4-5 truskawek w całości do dekoracji. Dobrze schłodzoną kremówkę wlewamy do wysokiego naczynia. Dodajemy do niej cukier puder, cukier wanilinowy i śmietanfix( nie jest konieczny). Ubijamy całość mikserem na najwyższych obrotach przez 4-5 minut. Gotową bitą śmietanę przekładamy do worka cukierniczego z dowolną końcówką ( u nas tylka wilton M1) i układamy w pucharkach warstwy – najpierw truskawki, na nie bita śmietana, znowu truskawki i bita śmietana. Dekorujemy wierzch truskawką i listkiem mięty lub melisy. Deser możemy włożyć na godzinę do lodówki. Najprostszy deser truskawkowy z bitą śmietaną gotowy!