Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trudno wyobrazić sobie świat bez truskawek. Desery z truskawkami są pyszne. Ale takie zapieczone z koglem-moglem są...palce lizać.
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1402
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 338
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1402
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 338
Składniki
Żółtka oddzielić od białek. Tylko żółtka utrzeć na puch z cukrem. Dodać sok z cytryny do smaku. Truskawki umyć, osuszyć i pozbawić szypułek. Pokroić na mniejsze kawałki. Umieścić w kokilkach i zalać koglem-moglem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15-20 min. Podawać gorące. Smacznego.