Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trudno wyobrazić sobie świat bez truskawek. Desery z truskawkami są pyszne. Ale takie zapieczone z koglem-moglem są...palce lizać.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 107
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16032
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 59
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 166
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 670
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 107
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16032
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 59
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 166
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 670
Składniki
Żółtka oddzielić od białek. Tylko żółtka utrzeć na puch z cukrem. Dodać sok z cytryny do smaku. Truskawki umyć, osuszyć i pozbawić szypułek. Pokroić na mniejsze kawałki. Umieścić w kokilkach i zalać koglem-moglem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15-20 min. Podawać gorące. Smacznego.