Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trudno wyobrazić sobie świat bez truskawek. Desery z truskawkami są pyszne. Ale takie zapieczone z koglem-moglem są...palce lizać.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 216
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 964
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666477
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 216
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 964
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666477
Składniki
Żółtka oddzielić od białek. Tylko żółtka utrzeć na puch z cukrem. Dodać sok z cytryny do smaku. Truskawki umyć, osuszyć i pozbawić szypułek. Pokroić na mniejsze kawałki. Umieścić w kokilkach i zalać koglem-moglem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15-20 min. Podawać gorące. Smacznego.