Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 93
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
Odsłon: 47
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 54
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 93
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
Odsłon: 47
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 54
Składniki
spód: herbatniki wrzucamy do malaksera i rozdrabniamy na pył. Łączymy z zimnym stopionym masłem i wykładamy tortownicę o średnicy 24 cm. wkładamy do lodówki. pianka: Śmietankę z cukrem ubijamy. częściowo rozmrożone truskawki wrzucamy do blendera i rozdrabniamy na mus. Do ubitej śmietany dodajemy po łyżce truskawek i miksujemy do wykończenia składników. Następnie do zimnej żelatyny dodajemy dwie łyżki masy i wlewamy całość do pianki. miksujemy chwilę i masę wykładamy na spód. Ponownie wkładamy do schłodzenia. Galaretkę rozpuszczamy w 450 ml wody. Tężejącą wylewamy na stężałą już piankę. Ewentualnie możemy dać kilka truskawek na piankę i zalać galaretką. deser jest nie za słodki i lekki :) smacznego!