Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste w przygotowaniu do barszczu czerwonego i nie tylko.
Odsłon: 3581
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 460
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 180
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5588
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1152
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 464
Smaczne i proste w przygotowaniu do barszczu czerwonego i nie tylko.
Odsłon: 3581
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 460
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 180
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5588
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1152
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 464
Składniki
spód: herbatniki wrzucamy do malaksera i rozdrabniamy na pył. Łączymy z zimnym stopionym masłem i wykładamy tortownicę o średnicy 24 cm. wkładamy do lodówki. pianka: Śmietankę z cukrem ubijamy. częściowo rozmrożone truskawki wrzucamy do blendera i rozdrabniamy na mus. Do ubitej śmietany dodajemy po łyżce truskawek i miksujemy do wykończenia składników. Następnie do zimnej żelatyny dodajemy dwie łyżki masy i wlewamy całość do pianki. miksujemy chwilę i masę wykładamy na spód. Ponownie wkładamy do schłodzenia. Galaretkę rozpuszczamy w 450 ml wody. Tężejącą wylewamy na stężałą już piankę. Ewentualnie możemy dać kilka truskawek na piankę i zalać galaretką. deser jest nie za słodki i lekki :) smacznego!