Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 871
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 421
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15243
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1870
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 871
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 421
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15243
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1870
Składniki
spód: herbatniki wrzucamy do malaksera i rozdrabniamy na pył. Łączymy z zimnym stopionym masłem i wykładamy tortownicę o średnicy 24 cm. wkładamy do lodówki. pianka: Śmietankę z cukrem ubijamy. częściowo rozmrożone truskawki wrzucamy do blendera i rozdrabniamy na mus. Do ubitej śmietany dodajemy po łyżce truskawek i miksujemy do wykończenia składników. Następnie do zimnej żelatyny dodajemy dwie łyżki masy i wlewamy całość do pianki. miksujemy chwilę i masę wykładamy na spód. Ponownie wkładamy do schłodzenia. Galaretkę rozpuszczamy w 450 ml wody. Tężejącą wylewamy na stężałą już piankę. Ewentualnie możemy dać kilka truskawek na piankę i zalać galaretką. deser jest nie za słodki i lekki :) smacznego!