Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 329
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1500
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 239
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 329
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1500
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 239
Składniki
spód: herbatniki wrzucamy do malaksera i rozdrabniamy na pył. Łączymy z zimnym stopionym masłem i wykładamy tortownicę o średnicy 24 cm. wkładamy do lodówki. pianka: Śmietankę z cukrem ubijamy. częściowo rozmrożone truskawki wrzucamy do blendera i rozdrabniamy na mus. Do ubitej śmietany dodajemy po łyżce truskawek i miksujemy do wykończenia składników. Następnie do zimnej żelatyny dodajemy dwie łyżki masy i wlewamy całość do pianki. miksujemy chwilę i masę wykładamy na spód. Ponownie wkładamy do schłodzenia. Galaretkę rozpuszczamy w 450 ml wody. Tężejącą wylewamy na stężałą już piankę. Ewentualnie możemy dać kilka truskawek na piankę i zalać galaretką. deser jest nie za słodki i lekki :) smacznego!