Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic lepszego jak ciasto truskawkowe do kawy w dni upalne.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1013
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 920
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12752
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1013
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 920
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12752
Składniki
1. Biszkopty układamy na dnie tortownicy 24/24
2. Galaretki każdy kolor w osobnym naczyniu rozpuszczamy w 1 ½ szk. wody gorącej, studzimy i odstawiamy do lodówki.
3. Czerwoną galaretkę miksujemy z serkami homogenizowanymi, gdy masa trochę stężeje wlewamy na biszkopty.
4. Na masie układamy truskawki.
5. Po między truskawkami robimy kleksy z galaretki zielonej.
6. Serek śmietankowy miksujemy ze śmietaną i cukrem pudrem.
7. Dodajemy pokruszoną czekoladę, delikatnie mieszamy.
8. Wykładamy masę na truskawki.
9. Wierzch ciasta dekorujemy truskawkami.
10. Na koniec fantazyjnie układamy galaretkę.
11. Chłodzimy 2 godziny. 12. Ciasto gotowe. 13. Smacznego.