Do góry

Desery Przepis na:

Truskawkowa radość

Truskawkowa radość

Autor:

Przepisów i artykułów: 624 Ocena: 5940

Dodano:

Odsłon: 4466

Nie ma nic lepszego jak ciasto truskawkowe do kawy w dni upalne.

Składniki

  • 2 galaretki czerwone
  • 2 galaretki pomarańczowe
  • 2 galaretki zielone
  • 2 galaretki żółte
  • 4 serki homogenizowane truskawkowe
  • 2 śmietany 36 % 200 g
  • ½ szk. cukru pudru
  • Serek śmietankowy 500 g
  • Opakowanie biszkoptów
  • Czekolada mleczna
  • ½ kg truskawek
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Biszkopty układamy na dnie tortownicy 24/24

  2. 2. Galaretki każdy kolor w osobnym naczyniu rozpuszczamy w 1 ½ szk. wody gorącej, studzimy i odstawiamy do lodówki.

  3. 3. Czerwoną galaretkę miksujemy z serkami homogenizowanymi, gdy masa trochę stężeje wlewamy na biszkopty.

  4. 4. Na masie układamy truskawki.

  5. 5. Po między truskawkami robimy kleksy z galaretki zielonej.

  6. 6. Serek śmietankowy miksujemy ze śmietaną i cukrem pudrem.

  7. 7. Dodajemy pokruszoną czekoladę, delikatnie mieszamy.

  8. 8. Wykładamy masę na truskawki.

  9. 9. Wierzch ciasta dekorujemy truskawkami.

  10. 10. Na koniec fantazyjnie układamy galaretkę.


  11. 11. Chłodzimy 2 godziny.
    12. Ciasto gotowe.
    13. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń