Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic lepszego jak ciasto truskawkowe do kawy w dni upalne.
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1879
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38609
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1341
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1879
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38609
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1341
Składniki
1. Biszkopty układamy na dnie tortownicy 24/24
2. Galaretki każdy kolor w osobnym naczyniu rozpuszczamy w 1 ½ szk. wody gorącej, studzimy i odstawiamy do lodówki.
3. Czerwoną galaretkę miksujemy z serkami homogenizowanymi, gdy masa trochę stężeje wlewamy na biszkopty.
4. Na masie układamy truskawki.
5. Po między truskawkami robimy kleksy z galaretki zielonej.
6. Serek śmietankowy miksujemy ze śmietaną i cukrem pudrem.
7. Dodajemy pokruszoną czekoladę, delikatnie mieszamy.
8. Wykładamy masę na truskawki.
9. Wierzch ciasta dekorujemy truskawkami.
10. Na koniec fantazyjnie układamy galaretkę.
11. Chłodzimy 2 godziny. 12. Ciasto gotowe. 13. Smacznego.