Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i aromatyczne ciasto truskawkowe.
BISZKOPT:
- oddzielamy białka od żółtek,miksujemy na sztywno dodając cukier
- następnie dodajemy żółtka i miksujemy do uzyskania gęstej masy
-do masy dodajemy przesianą mąkę z proszkiem( delikatnie mieszamy)
-gotową masę przelewamy do blaszki (25x35)
-wkładamy do nagrzanego piekarnika 170C pieczemy ok.35-40 min.
-upieczony odkładamy do całkowitego wystudzenia
(biszkopt będziemy następnie dzielić na dwa blaty)
-można oczywiście upiec osobno dwa biszkopty z podanej porcji)
-Rozpuszczamy galaretki (0,5 l na 1 szt)
odstawiamy do lekkiego stężenia
-następnie opłukane truskawki kroimy w plastry
-śmietanę ubijamy z cukrami wanil.na sztywno,odstawiamy
do lodówki
-Na pierwszy biszkopt nakładamy ok.połowę śmietany.
- układamy pokrojone truskawki wg.uznania jaką ilość
-przykrywamy drugim biszkoptem
-następnie dwie galaretki miksujemy z pozostałą śmietaną
-połowę takiej masy wlewamy na ciasto,układamy plastry
truskawek,i resztę śmietany dolewamy na truskawki
całość zalewamy pozostałą galaretką i odstawiamy do lodówki
Ciasto przekładamy w blaszce z rantem.
Życzę smacznego
Bardzo szybka i smaczna przekąska o smaku pizzy.
Odsłon: 7157
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 189
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 15322
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 627
Bardzo szybka i smaczna przekąska o smaku pizzy.
Odsłon: 7157
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 189
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 15322
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 627
Składniki
BISZKOPT: - oddzielamy białka od żółtek,miksujemy na sztywno dodając cukier - następnie dodajemy żółtka i miksujemy do uzyskania gęstej masy -do masy dodajemy przesianą mąkę z proszkiem( delikatnie mieszamy) -gotową masę przelewamy do blaszki (25x35) -wkładamy do nagrzanego piekarnika 170C pieczemy ok.35-40 min. -upieczony odkładamy do całkowitego wystudzenia (biszkopt będziemy następnie dzielić na dwa blaty) -można oczywiście upiec osobno dwa biszkopty z podanej porcji)
-Rozpuszczamy galaretki (0,5 l na 1 szt) odstawiamy do lekkiego stężenia -następnie opłukane truskawki kroimy w plastry -śmietanę ubijamy z cukrami wanil.na sztywno,odstawiamy do lodówki
-Na pierwszy biszkopt nakładamy ok.połowę śmietany. - układamy pokrojone truskawki wg.uznania jaką ilość -przykrywamy drugim biszkoptem -następnie dwie galaretki miksujemy z pozostałą śmietaną -połowę takiej masy wlewamy na ciasto,układamy plastry truskawek,i resztę śmietany dolewamy na truskawki całość zalewamy pozostałą galaretką i odstawiamy do lodówki Ciasto przekładamy w blaszce z rantem. Życzę smacznego
Przepisy Desery
Desery
Warstwowy koktajl owocowy
Desery
Torcik arbuzowy
Desery
Ciasto marchewkowe
Desery
Rolada biszkoptowa z kremem brzoskwiniowym
Warstwowy koktajl owocowy
Koktajl owocowy gości na naszym stole prawie codziennie. Dziś jego odsłona wa...
Odsłon: 107
Torcik arbuzowy
Polecam smaczny torcik arbuzowy , bardzo dobry na upalne dni. Radość dla dzi...
Odsłon: 110