Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowane w brandy truskawki i śmietana na winie
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1030
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 290
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1030
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 290
Składniki
Bardzo proste i smaczne ciasto. Nawet ja potrafię je upiec. Składniki idealnie pasują na 24 centymetrową blaszkę. Składniki na ciasto wrzuciłam do malaksera. Bez malaksera: miesza się suche składniki, rozciera z masłem na piasek a potem dodaje żółtko aby wyszło ciasto- jeśli za suche można dodać odrobinę śmietany.
Po 30 sekundach ciasto się zrobiło i poszło do lodówki.
Spód piekłam 25 minut w 175 stopniach. Najlepiej nakłuć go widelcem- nie będzie się podnosił. W między czasie truskawki skropiłam brandy i wstawiłam do lodówki. Brandy spowoduje, że kwaskowatość owoców zniknie i nabiorą ciekawego smaku.
Gdy spód ostygnie ułożyłam na nim truskawki. W małym garnku podgrzałam wino, rozpuściłam w nim żelatynę. Ubiłam śmietanę pod koniec dodając dwie łyżki cukru pudru. I na koniec rozpuszczoną żelatynę. Nie może być zimna- bo wszytko pójdzie do kosza. Śmietanę wyłożyłam na truskawki i całość wstawiłam do lodówki.
Smacznego :)