Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rarytas i taki prosty. Przypomniał mi się biszkopt z zmielonych pestek dyni i dzisiaj upiekłam go. Do tego truskawki i krem z syropem klonowym.
Prażone pestki dyni mielimy w młynku, mieszamy z mąką pszenną i proszkiem do pieczenia.
Jajka z cukrem ubijamy do białości, dolewamy olej, i dalej już za pomocą łyżki dodajemy stopniowo suche składniki.
Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem 20 cm tortownicy, pieczemy w 160-170 C około 20 minut. Studzimy.
Serek powinien mieć temperaturę pokojową i trzeba odlać z niego wodę.
Serek mieszamy z cukrem pudrem, stopniowo dolewamy syrop klonowy.
Chłodną śmietanę ubijamy, pod koniec dodajemy śmietan-fix.
Delikatnie mieszając, po łyżce dodajemy ubitą śmietanę do serka.
Biszkopt smarujemy 3 łyżkami dżemy, rozkładamy połówki truskawek, zakrywamy je masą serowo śmietanową. Resztą masy przykrywamy boki ciasta.
Na wierzch kładziemy połówki truskawek , polewamy leciutko podgrzanym dżemem, na koniec dodajemy kilka winogron.
Wstawiamy do dobrze schłodzonej lodówki
Przepis dnia
witam chcialabym z Wami podzielic sie pysznym i latwym deserkim mam nadzieje...
Odsłon: 17028
Hilary pali tylko cygara i chociaż to nie najzdrowsze dożył do 99 lat . Dalej...
Odsłon: 8463
wspaniałe w smaku, pięknie wygląda i na przyrządzenie potrzeba mało składnikó...
Odsłon: 610
Przepadają za nimi najmłodsi. Do tego cieszą oczy i zachęcają do zjedzenia.
Odsłon: 5387
wspaniałe w smaku, pięknie wygląda i na przyrządzenie potrzeba mało składnikó...
Odsłon: 610
Przepadają za nimi najmłodsi. Do tego cieszą oczy i zachęcają do zjedzenia.
Odsłon: 5387
Składniki
Prażone pestki dyni mielimy w młynku, mieszamy z mąką pszenną i proszkiem do pieczenia. Jajka z cukrem ubijamy do białości, dolewamy olej, i dalej już za pomocą łyżki dodajemy stopniowo suche składniki. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem 20 cm tortownicy, pieczemy w 160-170 C około 20 minut. Studzimy. Serek powinien mieć temperaturę pokojową i trzeba odlać z niego wodę. Serek mieszamy z cukrem pudrem, stopniowo dolewamy syrop klonowy. Chłodną śmietanę ubijamy, pod koniec dodajemy śmietan-fix. Delikatnie mieszając, po łyżce dodajemy ubitą śmietanę do serka. Biszkopt smarujemy 3 łyżkami dżemy, rozkładamy połówki truskawek, zakrywamy je masą serowo śmietanową. Resztą masy przykrywamy boki ciasta. Na wierzch kładziemy połówki truskawek , polewamy leciutko podgrzanym dżemem, na koniec dodajemy kilka winogron. Wstawiamy do dobrze schłodzonej lodówki
Przepisy Desery
Desery
Warstwowy koktajl owocowy
Desery
Torcik arbuzowy
Desery
Ciasto marchewkowe
Desery
Rolada biszkoptowa z kremem brzoskwiniowym
Warstwowy koktajl owocowy
Koktajl owocowy gości na naszym stole prawie codziennie. Dziś jego odsłona wa...
Odsłon: 227
Torcik arbuzowy
Polecam smaczny torcik arbuzowy , bardzo dobry na upalne dni. Radość dla dzi...
Odsłon: 186