Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto raz spróbował puddingu z chia chętnie do niego wraca. Wersja na maślance z truskawkami i musem jest świetna.
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 102
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 191
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 381
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 102
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 191
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 381
Składniki
Truskawki dokładnie myjemy i usuwamy szypułki. 200 g umieszczamy w pojemniku blendera, pozostałe kroimy w drobną kostkę. Do truskawek w pojemniku dodajemy maślankę i blendujemy do czasu, aż się połączą. Dodajemy pokrojone truskawki i nasiona chia. Mieszamy i odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i studzimy. Śmietankę ubijamy na sztywno, a następnie (cały czas ubijając) stopniowo dodajemy wystudzoną czekoladę. Pudding przekładamy do pucharków/miseczek, na wierzch wykładamy mus czekoladowy.