Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto raz spróbował puddingu z chia chętnie do niego wraca. Wersja na maślance z truskawkami i musem jest świetna.
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 412
Smaczne i proste w przygotowaniu do barszczu czerwonego i nie tylko.
Odsłon: 3116
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 523
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 19
Piernik długo dojrzewający przełożony konfiturą ze śliwek, w polewie czekolad...
Odsłon: 24
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 412
Smaczne i proste w przygotowaniu do barszczu czerwonego i nie tylko.
Odsłon: 3116
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 523
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 19
Piernik długo dojrzewający przełożony konfiturą ze śliwek, w polewie czekolad...
Odsłon: 24
Składniki
Truskawki dokładnie myjemy i usuwamy szypułki. 200 g umieszczamy w pojemniku blendera, pozostałe kroimy w drobną kostkę. Do truskawek w pojemniku dodajemy maślankę i blendujemy do czasu, aż się połączą. Dodajemy pokrojone truskawki i nasiona chia. Mieszamy i odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i studzimy. Śmietankę ubijamy na sztywno, a następnie (cały czas ubijając) stopniowo dodajemy wystudzoną czekoladę. Pudding przekładamy do pucharków/miseczek, na wierzch wykładamy mus czekoladowy.