Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto raz spróbował puddingu z chia chętnie do niego wraca. Wersja na maślance z truskawkami i musem jest świetna.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3761
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2120
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5572
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5584
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3761
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2120
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5572
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5584
Składniki
Truskawki dokładnie myjemy i usuwamy szypułki. 200 g umieszczamy w pojemniku blendera, pozostałe kroimy w drobną kostkę. Do truskawek w pojemniku dodajemy maślankę i blendujemy do czasu, aż się połączą. Dodajemy pokrojone truskawki i nasiona chia. Mieszamy i odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i studzimy. Śmietankę ubijamy na sztywno, a następnie (cały czas ubijając) stopniowo dodajemy wystudzoną czekoladę. Pudding przekładamy do pucharków/miseczek, na wierzch wykładamy mus czekoladowy.