Do góry

Desery Przepis na:

Truskawkowy sernik na zimno

Truskawkowy sernik na zimno

Autor:

Przepisów i artykułów: 91 Ocena: 166

Dodano:

Odsłon: 119

Najprostszy z najprostszych serników z truskawkami jakie znam :) To idealna opcja na pyszny deser dla zabieganych. Mocno truskawkowy, delikatny i kremowy zarazem.

Składniki

  • twaróg sernikowy 1 kg
  • Cukier puder 250 g
  • Truskawki 600 g
  • śmietana 30 % 200 ml
  • Żelatyna 3 łyżki
  • woda gorąca 1/3 szklanki
  • ekstrakt z wanilii 2 łyżeczki
  • Truskawki 200 g
  • biszkopty 1/2 opakowania
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Truskawkowy sernik na zimno

Przygotowanie

  1. Dno tortownicy o średnicy 23 cm wyłożyć biszkoptami. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i przestudzić. Truskawki umyć, osuszyć i usunąć szypułki. Truskawki zmiksować za pomocą blendera. Ser przełożyć do miski, dodać cukier puder, śmietanę i ekstrakt z wanilii. Zmiksować do połączenia się składników. Do sera dodać zmiksowane truskawki i połączyć całość. Miksując, cienką strużką wlewać płynną, wystudzoną żelatynę. Masę przelać na biszkopty. Sernik wstawić do lodówki na kilka godzin (a najlepiej na całą noc) do lodówki. Przed podaniem udekorować truskawkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń