Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na truskawki tuż, tuż więc dzisiaj propozycja na słodkie ich wykorzystanie, polecam !
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 345
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 493
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 1025
Zapewne znasz powiedzenie „wyglądać jak milion dolarów”. Przypomnij je sobie,...
Odsłon: 1434
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 345
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 493
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 1025
Zapewne znasz powiedzenie „wyglądać jak milion dolarów”. Przypomnij je sobie,...
Odsłon: 1434
Składniki
Herbatniki zmiksować i połączyć ze stopionym masłem. Przełożyć do okrągłej formy ( u mnie 24 cm) wyłożonej papierem i schować do lodówki.
Ser zmiksować z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, dodać łyżeczkę sera, wymieszać i całość przelać do sera i połączyć, ale dopiero wtedy, gdy będzie już gotowa masa truskawkowa.
Truskawki zmiksować z cukrem. Wodę zagotować, rozpuścić w niej żelatynę i galaretkę i połączyć z owocami.
I teraz najważniejsze! Na spód przelewamy gotową masę serową i od razu truskawkową mieszamy patyczkiem, by zrobił się ładny wzorek.
Na wierzch możemy ułożyć kilka świeżych owoców.
Ciasto na noc chowamy do lodówki. SMACZNEGO!