Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na truskawki tuż, tuż więc dzisiaj propozycja na słodkie ich wykorzystanie, polecam !
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 180
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 1981
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4448
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 180
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 1981
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4448
Składniki
Herbatniki zmiksować i połączyć ze stopionym masłem. Przełożyć do okrągłej formy ( u mnie 24 cm) wyłożonej papierem i schować do lodówki.
Ser zmiksować z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, dodać łyżeczkę sera, wymieszać i całość przelać do sera i połączyć, ale dopiero wtedy, gdy będzie już gotowa masa truskawkowa.
Truskawki zmiksować z cukrem. Wodę zagotować, rozpuścić w niej żelatynę i galaretkę i połączyć z owocami.
I teraz najważniejsze! Na spód przelewamy gotową masę serową i od razu truskawkową mieszamy patyczkiem, by zrobił się ładny wzorek.
Na wierzch możemy ułożyć kilka świeżych owoców.
Ciasto na noc chowamy do lodówki. SMACZNEGO!