Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na truskawki tuż, tuż więc dzisiaj propozycja na słodkie ich wykorzystanie, polecam !
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8664
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1273
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10291
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4671
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 746
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8664
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1273
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10291
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4671
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 746
Składniki
Herbatniki zmiksować i połączyć ze stopionym masłem. Przełożyć do okrągłej formy ( u mnie 24 cm) wyłożonej papierem i schować do lodówki.
Ser zmiksować z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, dodać łyżeczkę sera, wymieszać i całość przelać do sera i połączyć, ale dopiero wtedy, gdy będzie już gotowa masa truskawkowa.
Truskawki zmiksować z cukrem. Wodę zagotować, rozpuścić w niej żelatynę i galaretkę i połączyć z owocami.
I teraz najważniejsze! Na spód przelewamy gotową masę serową i od razu truskawkową mieszamy patyczkiem, by zrobił się ładny wzorek.
Na wierzch możemy ułożyć kilka świeżych owoców.
Ciasto na noc chowamy do lodówki. SMACZNEGO!