Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niby nic a pyszne :) Gdyby nie czas oczekiwania aż galaretki stężeją to roboty na 5 minut :)
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5909
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 620
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 778
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5909
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 620
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 778
Składniki
Galaretki przygotować zgodnie z przepisem i odstawić żeby stężały. Żelatynę namoczyć w mleku. Owoce obrać, umyć i odsączyć. Żelatynę podgrzać do rozpuszczenia, dodać śmietanę, cukier i wymieszać. Jeżeli jest bardzo gorące to przestudzić a następnie dodać galaretki pocięte w kostkę, owoce, dobrze wymieszać i przełożyć do tortownicy lub jakiejś innej blaszki, wstawić do lodówki żeby stężało. Smacznego