Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Polecam. Wędzone szprotki podkręcają smak i zapach.
Odsłon: 162
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 357
To ciasto na pierogi jest wyjątkowo miękkie, elastyczne i delikatne, dzięki c...
Odsłon: 200
Polecam. Wędzone szprotki podkręcają smak i zapach.
Odsłon: 162
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 357
To ciasto na pierogi jest wyjątkowo miękkie, elastyczne i delikatne, dzięki c...
Odsłon: 200
Składniki
Do miski przekładamy zimne pokrojone na mniejsze kawałki masło, twaróg oraz mąkę pszenną. Całość szybko zagniatamy do połączenia się składników. Ciasto zawijamy w woreczek foliowy i wkładamy do schłodzenia do lodówki na minimum 2 godziny. Ciasto musi się dobrze schłodzić, aby łatwo się wałkowało.
Blat oraz ciasto posypać odrobiną mąki i rozwałkować całość ciasta na grubość 2-3 mm. Za pomocą wykrawaczy wycinamy ciasteczka. Jedną stronę ciastka kładziemy na przygotowanym cukrze wsypanym np. na mały talerzyk. I lekko dociskamy.
Ciastka przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy ok. 10-15 minut, aż ładnie się zarumienią. Smacznego!