Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 132
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31302
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 416
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 132
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31302
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 416
Składniki
Do miski przekładamy zimne pokrojone na mniejsze kawałki masło, twaróg oraz mąkę pszenną. Całość szybko zagniatamy do połączenia się składników. Ciasto zawijamy w woreczek foliowy i wkładamy do schłodzenia do lodówki na minimum 2 godziny. Ciasto musi się dobrze schłodzić, aby łatwo się wałkowało.
Blat oraz ciasto posypać odrobiną mąki i rozwałkować całość ciasta na grubość 2-3 mm. Za pomocą wykrawaczy wycinamy ciasteczka. Jedną stronę ciastka kładziemy na przygotowanym cukrze wsypanym np. na mały talerzyk. I lekko dociskamy.
Ciastka przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy ok. 10-15 minut, aż ładnie się zarumienią. Smacznego!