Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są po prostu przepyszne. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe. Ekspresowo znikają w brzuszkach.
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 567
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 802
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 182
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 567
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 802
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 182
Składniki
Mąkę wymieszać w misce z sodą, solą i cukrem pudrem. Do miski zetrzeć twaróg, dodać rozbełtane żółtka i jogurt oraz ocet ekstrakt waniliowy i połączyć składniki ( ja używam widelca ). Potem zagnieść ciasto ale nie za długo. Podzielić je na porcje i wałkować na placki o grubości około 5 mm . Kiliszkiem wycinać kółeczka. W szerokim rondlu zagrzać olej i wrzucać partiami kółeczka, smażyć z obu stron na rumiano. Kuleczki wyjmować łyżką cedzakową na ręcznik papierowy i jeszcze gorące obtaczać w cukrze. Gotowe kuleczki serowe kłaść do miseczki lub na talerze i zajadać jeszcze ciepłe bo wtedy są najsmaczniejsze.
Przepisy Desery
Desery
Mazurek czekoladowo bakaliowy i z białej czekolady
Desery
Babka migdałowa jak dawniej
Desery
Mazurki wielkanocne
Desery
Keks
Mazurek czekoladowo bakaliowy i z białej czekolady
Mazurki wielkanocne są pełne smaków, różnych kształtów i wzorów. Te tradycyjn...
Odsłon: 16
Babka migdałowa jak dawniej
Babki na święta się wypieka, każdy na nie czeka. Są duże, małe i malutkie, z...
Odsłon: 22