Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są po prostu przepyszne. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe. Ekspresowo znikają w brzuszkach.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1459
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1636
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 60
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1459
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1636
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 60
Składniki
Mąkę wymieszać w misce z sodą, solą i cukrem pudrem. Do miski zetrzeć twaróg, dodać rozbełtane żółtka i jogurt oraz ocet ekstrakt waniliowy i połączyć składniki ( ja używam widelca ). Potem zagnieść ciasto ale nie za długo. Podzielić je na porcje i wałkować na placki o grubości około 5 mm . Kiliszkiem wycinać kółeczka. W szerokim rondlu zagrzać olej i wrzucać partiami kółeczka, smażyć z obu stron na rumiano. Kuleczki wyjmować łyżką cedzakową na ręcznik papierowy i jeszcze gorące obtaczać w cukrze. Gotowe kuleczki serowe kłaść do miseczki lub na talerze i zajadać jeszcze ciepłe bo wtedy są najsmaczniejsze.