Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są po prostu przepyszne. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe. Ekspresowo znikają w brzuszkach.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1536
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231940
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5044
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1536
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231940
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5044
Składniki
Mąkę wymieszać w misce z sodą, solą i cukrem pudrem. Do miski zetrzeć twaróg, dodać rozbełtane żółtka i jogurt oraz ocet ekstrakt waniliowy i połączyć składniki ( ja używam widelca ). Potem zagnieść ciasto ale nie za długo. Podzielić je na porcje i wałkować na placki o grubości około 5 mm . Kiliszkiem wycinać kółeczka. W szerokim rondlu zagrzać olej i wrzucać partiami kółeczka, smażyć z obu stron na rumiano. Kuleczki wyjmować łyżką cedzakową na ręcznik papierowy i jeszcze gorące obtaczać w cukrze. Gotowe kuleczki serowe kłaść do miseczki lub na talerze i zajadać jeszcze ciepłe bo wtedy są najsmaczniejsze.