Do góry

Desery Przepis na:

Twarogowe rogaliki

Twarogowe rogaliki

Autor:

Przepisów i artykułów: 216 Ocena: 2267

Dodano:

Odsłon: 9357

Jedliście kiedyś twarogowe rogale? Dziś przedstawiam bardzo szybki i prosty przepis. Skład to zaledwie 3 składniki, które każdy z nas ma w domu. Są bardzo delikatne, kruche a przede wszystkim pyszne. Mają tylko jedną wadę, szybko znikają ;)

Składniki

  • 250 g zmielonego twarogu
  • 250g masła
  • 250g mąki
  • Ulubiona konfitura
> 6 os. 30 min średnie tanie
Reklama
Reklama
Twarogowe rogaliki

Przygotowanie

  1. Twaróg należy połączyć z masłem oraz mąką. Wszystko dokładnie wyrobić. Rozwałkować niewielkie koło i powycinać trójkąty. Na szczycie każdego położyć trochę konfitury, a następnie zwijać rogale. Piec 20minut w 180oC. Gdy wystygną posypujemy cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń