Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tymbaliki z brukselką"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 145
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3833
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 260
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 326
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 145
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3833
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 260
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 326
Składniki
Brukselkę oczyść, włóż do posolonego wrzątku. Gotuj 10 minut. Odcedź. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Dołóż brukselkę i chwilę razem podsmaż. Warzywa lekko oprósz solą, pieprzem oraz tymiankiem.
Jajka wbij do miseczki. Dolej śmietanę. Wsyp kaszkę. ubij. Masę jajeczną przypraw do smaku solą, pieprzem i sporą szczyptą gałki muszkatołowej. Posmaruj tłuszczem 4 żaroodporne foremki. Oprósz je bułką tartą.
Do foremek włóż brukselkę. Zalej masą jajeczną do 1/2 wysokości. Tymbaliki piecz 30 minut w temp. 180 st. Udekoruj listkami bazylii.Źródło: Tina