Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taylor Swift to amerykańska piosenkarka, która cieszy się tytułem ikony muzyki pop. Prywatnie gwiazda uwielbia piec, szczególnie wypieki z dodatkiem przypraw korzennych. Kocha zajadać cynamonki czy chlebek dyniowy. Choć dieta Taylor Swift opiera się na niskokalorycznych i lekkostrawnych posiłkach, to w weekendy i po intensywnych trasach koncertowych piosenkarka pozwala sobie na odrobinę kulinarnej przyjemności. Do ulubionych deserów Taylor Swift zaliczają się ciasteczka chai z cukrem i lukrem ajerkoniakowym. Piosenkarka, gdy tylko ma przerwę od koncertowania, chętnie przygotowuje je w swoim domu. Odkryj przepis na ulubione ciasteczka Taylor Swift. Źródło: today.com Fot. VICTOR AUBRY/SIPA/SIPA/East News
Mikser, piekarnik
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1508
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1721
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 65
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1508
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1721
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 65
Składniki
Pamiętaj, że wszystkie produkty powinny być w temperaturze pokojowej. W głębszej misce zmiksuj masło na puszystą masę. Wlej powoli olej roślinny, ciągle miksując. Wsyp cukier i cukier puder. Wbij jajko, wlej ekstrakt z wanilii. Zmiksuj tylko do połączenia.
Do osobnej miski przesiej mąkę, wsyp sodę oczyszczoną, sól i herbatę chai. Przesyp do naczynia z maślaną masą i krótko zmiksuj do połączenia składników.
Powinno powstać miękkie ciasto. Zbierz z miski, uformuj kulę, owiń folią spożywczą i przełóż do lodówki na godzinę.
Na chwilę przed upływem czasu, rozgrzej piekarnik do 180 stopni (w trybie góra-dół). Wyjmij wcześniej blachę i wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto wyłóż z lodówki i uformuj ok. 12 równych kulek. Dociśnij, np. szklanką, aby były płaskie i posyp cukrem. Włóż na ok. 9-10 minut do piekarnika. Potem wyjmij i odstaw do całkowitego wystygnięcia.
W międzyczasie przygotuj lukier. Cukier puder wsyp do miseczki, dodaj ajerkoniak. Wymieszaj dokładnie - tak, aby otrzymać konsystencję lejącego się lukru. Chłodne ciasteczka zanurzaj wierzchnią stroną w płynie. Możesz też ułożyć słodycze na tacy i polać łyżeczką. Poczekaj, aż lukier całkowicie stężeje. Ulubione ciasteczka Taylor Swift gotowe.