Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegańska wersja knedli, w których jajko zastąpione jest połową banana.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 136
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3813
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 248
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 232
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 136
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3813
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 248
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 232
Składniki
Z podanych proporcji wychodzi 12 knedli. Ziemniaki gotujemy i rozgniatamy. Po przestudzeniu dodajemy banana, mąkę i szczyptę soli. Zagniatamy w lekko klejące się do rąk ciasto.
Śliwki kroimy na pół i usuwamy pestki. Z ciasta odrywamy kawałki masy i razem z połówką śliwki formujemy kulkę.
Gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Po wypłynięciu powinny pozostać w garnku jeszcze przez około 4 minuty.
Najlepiej podawać z jogurtem vege (np. kokosowym lub owsianymi) i prażoną bułka tartą.