Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegańska wersja knedli, w których jajko zastąpione jest połową banana.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3839
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3835
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 405
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 763
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3839
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3835
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 405
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 763
Składniki
Z podanych proporcji wychodzi 12 knedli. Ziemniaki gotujemy i rozgniatamy. Po przestudzeniu dodajemy banana, mąkę i szczyptę soli. Zagniatamy w lekko klejące się do rąk ciasto.
Śliwki kroimy na pół i usuwamy pestki. Z ciasta odrywamy kawałki masy i razem z połówką śliwki formujemy kulkę.
Gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Po wypłynięciu powinny pozostać w garnku jeszcze przez około 4 minuty.
Najlepiej podawać z jogurtem vege (np. kokosowym lub owsianymi) i prażoną bułka tartą.