Do góry

Desery Przepis na:

Vege knedle ze śliwkami

Vege knedle ze śliwkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 82 Ocena: 213

Dodano:

Odsłon: 183

Wegańska wersja knedli, w których jajko zastąpione jest połową banana.

Składniki

  • Śliwki węgierki (6 sztuk)
  • Ziemniaki (500 g)
  • Mąka (100 g)
  • Szczypta soli do ciasta
  • Pół banana
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Vege knedle ze śliwkami

Przygotowanie

  1. Z podanych proporcji wychodzi 12 knedli.
    Ziemniaki gotujemy i rozgniatamy. Po przestudzeniu dodajemy banana, mąkę i szczyptę soli. Zagniatamy w lekko klejące się do rąk ciasto.

  2. Śliwki kroimy na pół i usuwamy pestki. Z ciasta odrywamy kawałki masy i razem z połówką śliwki formujemy kulkę.

  3. Gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Po wypłynięciu powinny pozostać w garnku jeszcze przez około 4 minuty.

  4. Najlepiej podawać z jogurtem vege (np. kokosowym lub owsianymi) i prażoną bułka tartą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

smaker 03 września Super odmiana - ciekawe rozwiązanie :) Pozdrawiamy!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń