Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegańska wersja knedli, w których jajko zastąpione jest połową banana.
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1252
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457886
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1497
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2299
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 603
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1252
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457886
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1497
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2299
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 603
Składniki
Z podanych proporcji wychodzi 12 knedli. Ziemniaki gotujemy i rozgniatamy. Po przestudzeniu dodajemy banana, mąkę i szczyptę soli. Zagniatamy w lekko klejące się do rąk ciasto.
Śliwki kroimy na pół i usuwamy pestki. Z ciasta odrywamy kawałki masy i razem z połówką śliwki formujemy kulkę.
Gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Po wypłynięciu powinny pozostać w garnku jeszcze przez około 4 minuty.
Najlepiej podawać z jogurtem vege (np. kokosowym lub owsianymi) i prażoną bułka tartą.