Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegańska wersja knedli, w których jajko zastąpione jest połową banana.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 921
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11177
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3998
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1385
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 921
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11177
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3998
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1385
Składniki
Z podanych proporcji wychodzi 12 knedli. Ziemniaki gotujemy i rozgniatamy. Po przestudzeniu dodajemy banana, mąkę i szczyptę soli. Zagniatamy w lekko klejące się do rąk ciasto.
Śliwki kroimy na pół i usuwamy pestki. Z ciasta odrywamy kawałki masy i razem z połówką śliwki formujemy kulkę.
Gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Po wypłynięciu powinny pozostać w garnku jeszcze przez około 4 minuty.
Najlepiej podawać z jogurtem vege (np. kokosowym lub owsianymi) i prażoną bułka tartą.