Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dostałam od znajomej i od razu wszyscy pokochali ten placuszek:) Jest orzeźwiający w smaku, ale swój ładunek kaloryczny posiada hehehe.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 661
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 661
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Biszkopt kroimy na 2 części tak by móc go przełożyć masą.Ubijamy kremówkę na sztywno, dodajemy 3 łyżki cukru pudru i miksujemy.Następnie dodajemy sypkie śnieżki i ubijamy.Po ubiciu dodajemy po łyżce serek i dokładnie miksujemy.Gdy mamy gotową masę dodajemy galaretki cytrynowe jak wspomniałam wcześniej rozrobione w 2,5 szklanki wody i już lekko tężejące.Szybko wszystko miksujemy i wylewamy na biszkopt po czy przykrywamy drugim.
Na patelni rozpuszczamy masło z 2 łyżkami cukru pudru i dodajemy wiórki kokosowe. Smażymy na złoty kolor pilnując by się za mocno nie przypiekły bo będą gorzkawe.
Wierzch placka smarujemy dżemem brzoskwiniowym(lub morelowym).Na dżem wykładamy smażone lekko wystudzone wiórki kokosowe.Placuszek najlepiej "przenocować" w lodówce.Smacznego!