Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wspaniałe ciasteczko dla koneserów słodkości.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116424
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7951
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3000
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1508
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1282
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116424
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7951
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3000
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1508
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1282
Składniki
Wykonanie ciasta: Do mąki wsypać cukier wanilinowy, cukier puder, mleko i 2 żółtka, kakao, olej, sodę- zmiksować. Pod koniec dodać ubitą pianę z białek i 0,75 litra soku z porzeczki. Ciasto wyłożyć na formę i piec 30 minut w temp. 170-180 stopni. Wykonanie masy: Masła utrzeć, dodać cukier puder i śmietankę- wymieszać. Placek po wystudzeniu przekroić wzdłuż. Wysmarować powidłem i przekładać przygotowaną w między czasie masą. Wierzch placka wysmarować masą i ułożyć owoce (można także wykroić odrobinę ciasta z tortownicy, rozkruszyć i posypać wierzch placka)