Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wspaniałe ciasteczko dla koneserów słodkości.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10465
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336794
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4418
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423986
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10465
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336794
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4418
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423986
Składniki
Wykonanie ciasta: Do mąki wsypać cukier wanilinowy, cukier puder, mleko i 2 żółtka, kakao, olej, sodę- zmiksować. Pod koniec dodać ubitą pianę z białek i 0,75 litra soku z porzeczki. Ciasto wyłożyć na formę i piec 30 minut w temp. 170-180 stopni. Wykonanie masy: Masła utrzeć, dodać cukier puder i śmietankę- wymieszać. Placek po wystudzeniu przekroić wzdłuż. Wysmarować powidłem i przekładać przygotowaną w między czasie masą. Wierzch placka wysmarować masą i ułożyć owoce (można także wykroić odrobinę ciasta z tortownicy, rozkruszyć i posypać wierzch placka)