Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wspaniałe ciasteczko dla koneserów słodkości.
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2614
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 105707
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2043
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5920
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2614
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 105707
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2043
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5920
Składniki
Wykonanie ciasta: Do mąki wsypać cukier wanilinowy, cukier puder, mleko i 2 żółtka, kakao, olej, sodę- zmiksować. Pod koniec dodać ubitą pianę z białek i 0,75 litra soku z porzeczki. Ciasto wyłożyć na formę i piec 30 minut w temp. 170-180 stopni. Wykonanie masy: Masła utrzeć, dodać cukier puder i śmietankę- wymieszać. Placek po wystudzeniu przekroić wzdłuż. Wysmarować powidłem i przekładać przygotowaną w między czasie masą. Wierzch placka wysmarować masą i ułożyć owoce (można także wykroić odrobinę ciasta z tortownicy, rozkruszyć i posypać wierzch placka)