Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wspaniałe ciasteczko dla koneserów słodkości.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14232
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1648
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16249
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6545
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14232
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1648
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16249
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6545
Składniki
Wykonanie ciasta: Do mąki wsypać cukier wanilinowy, cukier puder, mleko i 2 żółtka, kakao, olej, sodę- zmiksować. Pod koniec dodać ubitą pianę z białek i 0,75 litra soku z porzeczki. Ciasto wyłożyć na formę i piec 30 minut w temp. 170-180 stopni. Wykonanie masy: Masła utrzeć, dodać cukier puder i śmietankę- wymieszać. Placek po wystudzeniu przekroić wzdłuż. Wysmarować powidłem i przekładać przygotowaną w między czasie masą. Wierzch placka wysmarować masą i ułożyć owoce (można także wykroić odrobinę ciasta z tortownicy, rozkruszyć i posypać wierzch placka)