Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wafle przekładane galaretką to niezapomniany przysmak z czasów PRL-u. Tak przygotowywała je moja babcia i mama. Przepis jest bardzo prosty, dlatego chętnie do niego wracam, kiedy najdzie mnie ochota na coś słodkiego.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5648
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 945
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33239
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 89
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5648
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 945
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33239
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 89
Składniki
Do rondelka przekładamy margarynę i wsypujemy cukier. Składniki podgrzewamy do rozpuszczenia. Następnie dodajemy śmietanę, składniki energicznie mieszamy łyżką. W kolejnym kroku do garnka wsypujemy galaretkę. Mieszamy składniki do całkowitego rozpuszczenia i połączenia.
Następnie dodajemy śmietanę, składniki energicznie mieszamy łyżką.
W kolejnym kroku do garnka wsypujemy galaretkę. Mieszamy składniki do całkowitego rozpuszczenia i połączenia.
Gorącą masą galaretkową przekładamy wafle. Owijamy je folią aluminiową, dociążamy je garnkiem lub książkami kucharskimi. Pozostawiamy na około 3-4 godziny do stężenia.
Po tym czasie kroimy wafle na kwadraty. Wafle z galaretką są gotowe do jedzenia!