Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wafle przekładane galaretką to niezapomniany przysmak z czasów PRL-u. Tak przygotowywała je moja babcia i mama. Przepis jest bardzo prosty, dlatego chętnie do niego wracam, kiedy najdzie mnie ochota na coś słodkiego.
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 38
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 144
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2502
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 38
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 144
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2502
Składniki
Do rondelka przekładamy margarynę i wsypujemy cukier. Składniki podgrzewamy do rozpuszczenia. Następnie dodajemy śmietanę, składniki energicznie mieszamy łyżką. W kolejnym kroku do garnka wsypujemy galaretkę. Mieszamy składniki do całkowitego rozpuszczenia i połączenia.
Następnie dodajemy śmietanę, składniki energicznie mieszamy łyżką.
W kolejnym kroku do garnka wsypujemy galaretkę. Mieszamy składniki do całkowitego rozpuszczenia i połączenia.
Gorącą masą galaretkową przekładamy wafle. Owijamy je folią aluminiową, dociążamy je garnkiem lub książkami kucharskimi. Pozostawiamy na około 3-4 godziny do stężenia.
Po tym czasie kroimy wafle na kwadraty. Wafle z galaretką są gotowe do jedzenia!