Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser który potrzebuje tylko kilku chwil do przygotowania , jest tak dobry, że znika w kilka chwil
Masło umieścić w rondelku o grubym dnie, wlać zwykłe mleko, wsypać cukier, dodać połamaną na kawałki gorzką czekoladę, podgrzewać aż wszystko się rozpuści i będzie jednolite, nie gotować.
Zestawić z ognia , wystudzić do chłodnej masy czekoladowej wsypywać partiami (po jednej szklance) mleka w proszku, mieszając trzepaczką aż do połączenia, tak samo wsypać i połączyć z masą pozostałe dwie szklanki, na koniec wsypać wiórka , pokruszone herbatniki oraz orzechy, dokładnie wymieszać.
Jeden płat wafla umieścić na folii aluminiowej, wylać gęstą masę zostawiając po 1 cm od brzegów aby nie wypłynęła, wyrównać, docisnąć leciutko drugim waflem , owijając całość folią aluminiową , można delikatnie obciążyć deseczką na całości, włożyć na kilka godzin do lodówki lub na całą noc.
Po całkowitym stężeniu, kroić na kwadraty, podawać.
Pyszne, wilgotne i pachnące czekoladą ciasto z dodatkiem cukinii niezwykle pr...
Odsłon: 2991
Smaczne danie obiadowe składające się z duszonych żeberek wieprzowych w sosie...
Odsłon: 160
Pyszne, wilgotne i pachnące czekoladą ciasto z dodatkiem cukinii niezwykle pr...
Odsłon: 2991
Smaczne danie obiadowe składające się z duszonych żeberek wieprzowych w sosie...
Odsłon: 160
Składniki
Masło umieścić w rondelku o grubym dnie, wlać zwykłe mleko, wsypać cukier, dodać połamaną na kawałki gorzką czekoladę, podgrzewać aż wszystko się rozpuści i będzie jednolite, nie gotować. Zestawić z ognia , wystudzić do chłodnej masy czekoladowej wsypywać partiami (po jednej szklance) mleka w proszku, mieszając trzepaczką aż do połączenia, tak samo wsypać i połączyć z masą pozostałe dwie szklanki, na koniec wsypać wiórka , pokruszone herbatniki oraz orzechy, dokładnie wymieszać.
Jeden płat wafla umieścić na folii aluminiowej, wylać gęstą masę zostawiając po 1 cm od brzegów aby nie wypłynęła, wyrównać, docisnąć leciutko drugim waflem , owijając całość folią aluminiową , można delikatnie obciążyć deseczką na całości, włożyć na kilka godzin do lodówki lub na całą noc. Po całkowitym stężeniu, kroić na kwadraty, podawać.
Przepisy Desery
Desery
Naleśniki z serem i sosem owocowym
Desery
Sernik krówkowy
Desery
papierówkowa szarlotka z budyniową pianką
Desery
Ciasto- czekoladowiec
Naleśniki z serem i sosem owocowym
Naleśniki przygotowane dla moich wnuków. Moje wnuki uwielbiają naleśniki z s...
Odsłon: 2
Sernik krówkowy
Cechą charakterystyczną sernika krówkowego jest jego bogata, jedwabista konsy...
Odsłon: 1185