Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące wafle przekładane kremem kakaowym na bazie margaryny i mleka w proszku. Deser, który świecił tryumfy w czasach PRL-u. Ten smak uzależnia. Koniecznie odtwórzcie ten przepis w domu i powróćcie do smaku sprzed lat.
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 4940
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 74
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 62
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 193
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 4940
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 74
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 62
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 193
Składniki
Margarynę przełóż do rondelka i podgrzewaj na małym ogniu, dodaj cukier, mleko i kakao. Składniki rozpuść, wymieszaj i odstaw do wystudzenia.
Do przestudzonej masy dodaj mleko w proszku, całość wymieszaj tak, żeby nie pozostawić żadnych grudek.
Wafle przełóż gotową masą z mlekiem w proszku - krem rozcieraj na gładkiej stronie wafla i przykrywaj drugim waflem o chropowatej powierzchni.
Złożone wafle owiń papierem odstaw, dociąż deską do krojenia i garnkiem lub książkami. Wafle pozostaw na minimum 2 godziny, żeby dobrze się ze sobą skleiły. Po tym czasie deser będzie gotowy do krojenia.