Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące wafle przekładane kremem kakaowym na bazie margaryny i mleka w proszku. Deser, który świecił tryumfy w czasach PRL-u. Ten smak uzależnia. Koniecznie odtwórzcie ten przepis w domu i powróćcie do smaku sprzed lat.
Słodkie tosty, robię je gdy chcę dodać słodki dodatek do śniadania lub kawy....
Odsłon: 121
Knedle to danie szybkie i łatwe w wykonaniu. Pomimo swej kaloryczności są dan...
Odsłon: 212
Faszerowana papryka to jedno z tych dań, które łączą w sobie wyjątkowy smak,...
Odsłon: 110
Suflet twarogowy z sezonowymi owocami to rewelacyjne letnie śniadanie lub des...
Odsłon: 3763
Słodkie tosty, robię je gdy chcę dodać słodki dodatek do śniadania lub kawy....
Odsłon: 121
Knedle to danie szybkie i łatwe w wykonaniu. Pomimo swej kaloryczności są dan...
Odsłon: 212
Faszerowana papryka to jedno z tych dań, które łączą w sobie wyjątkowy smak,...
Odsłon: 110
Suflet twarogowy z sezonowymi owocami to rewelacyjne letnie śniadanie lub des...
Odsłon: 3763
Składniki
Margarynę przełóż do rondelka i podgrzewaj na małym ogniu, dodaj cukier, mleko i kakao. Składniki rozpuść, wymieszaj i odstaw do wystudzenia.
Do przestudzonej masy dodaj mleko w proszku, całość wymieszaj tak, żeby nie pozostawić żadnych grudek.
Wafle przełóż gotową masą z mlekiem w proszku - krem rozcieraj na gładkiej stronie wafla i przykrywaj drugim waflem o chropowatej powierzchni.
Złożone wafle owiń papierem odstaw, dociąż deską do krojenia i garnkiem lub książkami. Wafle pozostaw na minimum 2 godziny, żeby dobrze się ze sobą skleiły. Po tym czasie deser będzie gotowy do krojenia.