Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące wafle przekładane kremem kakaowym na bazie margaryny i mleka w proszku. Deser, który świecił tryumfy w czasach PRL-u. Ten smak uzależnia. Koniecznie odtwórzcie ten przepis w domu i powróćcie do smaku sprzed lat.
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47759
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165629
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 407
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 106
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47759
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165629
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 407
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 106
Składniki
Margarynę przełóż do rondelka i podgrzewaj na małym ogniu, dodaj cukier, mleko i kakao. Składniki rozpuść, wymieszaj i odstaw do wystudzenia.
Do przestudzonej masy dodaj mleko w proszku, całość wymieszaj tak, żeby nie pozostawić żadnych grudek.
Wafle przełóż gotową masą z mlekiem w proszku - krem rozcieraj na gładkiej stronie wafla i przykrywaj drugim waflem o chropowatej powierzchni.
Złożone wafle owiń papierem odstaw, dociąż deską do krojenia i garnkiem lub książkami. Wafle pozostaw na minimum 2 godziny, żeby dobrze się ze sobą skleiły. Po tym czasie deser będzie gotowy do krojenia.