Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pięknie wyglądają i szybko z talerza znikają....
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 56
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 155
Nie zawsze mięso jest dobrą alternatywą na obiad. Od czasu do czasu można zr...
Odsłon: 34
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 91
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 56
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 155
Nie zawsze mięso jest dobrą alternatywą na obiad. Od czasu do czasu można zr...
Odsłon: 34
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 91
Składniki
Rozpuścić masło w rondelku, dodać cukier i mieszać do momentu zagotowania. Zmniejszyć gaz i dodać śmietanę cały czas energicznie mieszając. Wsypać galaretki i dalej mieszać aż się rozpuszczą. Gotową gorącą masą przekładać wafle.
Gdy masa nam wypłynie z boków posmarowanych wafli zdejmujemy ją tępą stroną noża . Na koniec owijamy folią spożywczą, aluminiową i pakujemy do lodówki najlepiej na nockę. Gotowe kroimy na trójkąty lub klasycznie wg. uznania.
Na zdjęciu użyłam galaretki cytrynowej, pomarańczowej, truskawkowej i agrestowej ale można dodać bardziej egzotyczne kolory jak np niebieski. Smacznego.