Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każda masa, którą wcześniej przekładałam wafle, nie odpowiadała mi. Najgorsza była z dodatkiem mleka w proszku. Robiłam kolejne próby aż wreszcie ją znalazłam. TA, ŻADNA INNA !!!
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 42
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 702
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 55
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 42
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 702
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 55
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Składniki
Miękkie masło miksujemy na "puch". Stopniowo, po łyżce dodajemy masę kajmakową. Na końcu, dodajemy po łyżce kwaśnej śmietany. Śmietanę oczywiście można pominąć, ale masa jest dla mnie za słodka, a śmietana poprawia jej smak. Wafle po przełożeniu masy owijamy folią lub papierem do pieczenia i przyciskamy deską. Odstawiamy na 3-4 godziny. Przed podaniem -kroimy.