Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każda masa, którą wcześniej przekładałam wafle, nie odpowiadała mi. Najgorsza była z dodatkiem mleka w proszku. Robiłam kolejne próby aż wreszcie ją znalazłam. TA, ŻADNA INNA !!!
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8540
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3009
Polecam.
Odsłon: 1785
Polecam.
Odsłon: 510
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8540
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3009
Polecam.
Odsłon: 1785
Polecam.
Odsłon: 510
Składniki
Miękkie masło miksujemy na "puch". Stopniowo, po łyżce dodajemy masę kajmakową. Na końcu, dodajemy po łyżce kwaśnej śmietany. Śmietanę oczywiście można pominąć, ale masa jest dla mnie za słodka, a śmietana poprawia jej smak. Wafle po przełożeniu masy owijamy folią lub papierem do pieczenia i przyciskamy deską. Odstawiamy na 3-4 godziny. Przed podaniem -kroimy.